Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Studiu de caz: Solutie Triple Play pentru mediul academic

14 Iulie 2005



Premize
Pentru functionalitatea noului sau campus universitar, Campus Village, Universitatea San Jose (Statele Unite) a lansat a doua comanda catre Allied Telesyn, adaugand primei sale comenzi echipamente Telesyn Multi-Service Access Platform, precum si Service si Suport Tehnic. La inceputul acestui an SJSU comandase 2500 unitati RG-613 Residential Gateways de la Allied Telesyn. Comanda, care a inceput sa fie livrata din Martie 2005, include 20 de serii Telesyn iMAP9700, platforme integrate de acces multiservice, o varietate de solutii pentru switch-uri, cum ar fi AT-8948, AT-9924T si AT-9924SP, modele de switch Layer 3. In plus, Universitatea a contractat o gama completa de Servicii profesionale, inclusiv 24 de ore suport on-site.


Serviciul de IMAP (Internet Message Access Protocol) dispune de tehnologii pentru a maximiza durata de functionare, asigurand astfel servicii vitale 24 de ore din 24, incluzand card-uri de control redundante si EPSR (Ethernet Protection Switched Rings), care inlocuieste traditionala tehnologie SDH/SONET cu tehnologii mai flexibile bazate pe standarde Ethernet, si permit caderi de pana la 50 ms (milisecunde) in cazul unor intreruperi ale serviciilor din cauza caderii de tensiune sau intreruperii fibrei optice.


Oferta pietei
Pentru acest contract, Allied Telesyn a concurat la o licitatie inchisa contra jucatorilor de top ai acestei industrii (inclusiv liderul Cisco). „Aceasta victorie ne va servi ca model pentru urmatoarele oportunitati ale companiei Allied Telesyn in cadrul mediului universitar de stat din California, dar si la nivel national unde beneficiile IP Triple Play sunt luate in considerare“, spune Directorul de vanzari Allied Telesyn US, Lisa Rosetta, iar Dorin Ostaficiuc, reprezentantul pentru Romania al companiei, adauga: „Reusita la acest client, in acest oras, are si o latura nostima: daca tinem cont ca San Jose este fieful Cisco, compania avand sediul central aici, putem spune ca am castigat „in deplasare”.


„Compania Allied Telesyn a cistigat nu numai datorita calitatii solutiilor noastre tehnice, dar si datorita echipelor de vanzari si suport tehnic“ spune Philip Yim Executive Vice President, Marketing & Product Development Allied Telesyn. Initial, SJSU planuise sa instaleze in cadrul constructiei o combinatie de CAT 5 si cablu coaxial. Dar dupa o colaborare de mai bine de un an, echipa noastra de vanzari si de suport tehnic a reusit sa le demonstreze beneficiile Ethernet/IP-ului versus solutia prin fibra pentru transmiterea de date, voce si imagini.


Aceasta solutie din cadrul Campusului va servi ca studiu de caz atat pentru Universitate, cat si pentru compania Allied Telesyn pentru a arata altor institutii de invatamant cum profitul si aplicatiile noilor studenti vor creste prin instalarea solutiei IP Triple Play.
Structura campus


Campusul Village (http://www.sjsucampusvillage.com) este compus din 15 cladiri cu cate 2 aripi a 7 etaje fiecare. Acest campus-oras este o comunitate rezidentiala nemarginita in cadrul caruia se furnizeaza servicii de cea mai inalta clasa incluzand aici accesul la un Internet rapid, video la cerere, laboratoare stiintifice, magazine si un centru interactiv pentru jocuri. Cu 933 de apartamente de trei sau patru dormitoare, acest campus va gazdui aproximativ 2.279 de studenti si angajati. In plus, reteaua va suporta si un staff administrativ in numar de aproximativ 150 utilizatori enterprise.


Grupul de servicii profesionale de la Allied Telesyn va instala iMAP -uri in patru BDF-uri (retele de distributie in cladire), un MPOE (punct principal de intrare) si o camera a server-ului. Un inginer rezident de la Allied Telesyn va sta in campus pentru a mentine sistemul functional 24 de ore pe zi, cu ajutor suplimentar in caz de nevoie. Intr-o oferta inovatoare menita sa reduca CAPEX si viitoarele costuri pentru universitate, Allied Telesyn a subscris catre SJUS o oferta unica din punct de vedere a costurilor, atat pentru servicii, cat si pentru infrastructura de echipamente. Trei pana la cinci iMG-uri vor fi instalate in fiecare apartament, la timp, pentru ca studentii sa se mute in campus incepand cu 15 Iulie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite