Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Elita cercetării româneşti şi europene s-a reunit la Bucureşti în cadrul Forumului JRC

26 Iunie 2011




Sprijinul ANCS

“Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, prin Punctul Naţional de Contact, oferă informaţii şi consultanţă cu privire la posibilităţile de colaborare cu JRC. În funcţie de tipul de colaborare, instituţiile participante îşi asigură participarea din fonduri proprii sau participă fără angajamente bugetare. Prin Programul Capacităţi sprijinim participarea organizaţiilor de cercetare româneşti în proiecte PC7. De asemenea, ANCS încurajează şi recomandă participarea în consorţii cu institute JRC”, ne-a informat prof. Ciuparu.

Beneficii

Cel mai important câştig este, poate, implicarea colectivelor performante de cercetare din România în circuitul european. “Grupurile de cercetare vor fi incluse în consorţii care vor aplica la proiecte şi la alte iniţiative din viitorul cadru strategic comun, succesorul Programului Cadru 7. Ne aşteptăm ca, întărind aceste relaţii bilaterale - nu numai cu JRC ci şi cu institute de cercetare din diferite ţări membre ale UE sau din alte ţări, precum Norvegia sau Elveţia -, să fim cooptaţi în parteneriate şi consorţii care rezolvă problematici de cercetare la nivel european”, a concluzionat prof. Dragos Ciuparu.


Joint Research Center

Centrul Comun de Cercetare (JRC, Joint Research Center) este singurul serviciu al Comisiei Europene care răspunde de cercetarea directă. La JRC lucrează peste 2.000 de cercetători care acoperă un spectru larg de domenii ale ştiinţei, de la organisme modificate genetic la nanotehnologii, transport şi schimbări de mediu. Partenerii JRC în România sunt autorităţi naţionale şi laboratoare, universităţi şi întreprinderi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite