Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Oracle realizează peste 90% din business prin parteneri

26 Iunie 2011




„Parteneriatul de nivel Platinum implică o serie de avantaje competitive de care SDC beneficiază: servicii de suport, livrate printr-un canal dedicat, promovare şi acţiuni de marketing comune, reduceri de preţuri şi alte servicii oferite prin reţeaua de parteneri. Început în 2006, parteneriatul dintre Oracle şi SDC s-a consolidat într-un timp rapid, prin proiecte complexe dezvoltate şi finalizate cu succes”, declară Mihai Popescu, director general Software Development & Consulting.


SDC deţine în acest moment specializări şi certificări pentru următoarele tehnologii şi aplicaţii Oracle: Oracle Database, RAC (Real Application Clusters), DW (Data Warehouse), Performance Tuning, Linux, Exadata, SOA (Service-Oriented Architecture), BI Tech, eBusiness Suite, Enterprise Content Management şi Siebel CRM.



Mihai Popescu


„Pentru specializarea Exadata au trebuit obţinute peste 30 de certificări profesionale în domenii extrem de variate. Avem un buget anual pentru certificări internaţionale, care este construit în funcţie de obiectivele de business ale SDC”, adaugă Mihai Popescu.


Specialiştii din echipele SDC au în prezent peste 130 de certificări profesionale obţinute. Aproximativ 45% din angajaţii SDC sunt certificaţi Oracle, pe diverse tehnologii şi aplicaţii.


„Statutul foarte înalt de partener Oracle a reprezentat mai degrabă o confirmare a competenţelor şi obiectivelor noastre de business, decât un deziderat în sine. Bineînţeles o recunoaştere de acest gen, din partea unuia dintre liderii mondiali în IT, aduce pe lângă beneficiile specifice parteneriatului şi un plus de imagine companiei, sporind încrederea pe care clienţii o au în calitatea serviciilor noastre. Astăzi, când liniile strategice de dezvoltare ale SDC sunt regionalizarea, oferirea de soluţii în regim SaaS şi creşterea eficienţei, parteneriatele cu marii producători de software reprezintă unul din elementele cheie pentru dezvoltarea pe piaţa românească şi cea externă”, menţionează Mihai Popescu.


Strategia SDC de dezvoltare a propriilor competenţe şi politica de resurse umane din ultimii ani a dus la creşterea cifrei de afaceri 10 ori în 5 ani, iar a personalului angajat cu aproape 60% faţă de 2006.


RomSoft

RomSoft a devenit partener Oracle în anul 2001 şi deţine în prezent statutul de Oracle Platinum Partner. Compania este specializată pe: Oracle Database, Oracle Database Performance Tuning, Oracle Business Intelligence Foundation, Oracle Business Intelligence Applications şi Oracle Applications Grid. De asemenea, compania se află într-un stadiu avansat în ceea ce priveşte specializarea pe Oracle E-Business Suite (Financials, Supply Chain Management şi Human Capital Management) şi în diverse stadii pentru alte specializări.


Pentru RomSoft, parteneriatul cu Oracle şi certificările aferente au contribuit la consolidarea poziţiei de integrator de soluţii de business, având un portofoliu de peste 100 de clienţi din diverse domenii de activitate: producţie, energie, utilităţi, instituţii publice, servicii, distribuţie.


RomSoft investeşte anual resurse importante (până la 5% din cifra de afaceri) în instruirea şi certificarea angajaţilor pe diverse domenii de expertiză şi în acţiuni de marketing.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite