Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Oracle realizează peste 90% din business prin parteneri

26 Iunie 2011




„Compania RomSoft şi-a început activitatea acum zece ani ca partener exclusiv Oracle. Parteneriatul ne-a ajutat, în primul rând, să promovăm produsele acestui incontestabil lider în domeniul aplicaţiilor pentru afaceri şi tehnologiei la nivel mondial şi să livrăm proiecte importante pentru clienţi din diverse domenii de activitate. Reprezentanţa Oracle România are o implicare foarte puternică în dezvoltarea şi susţinerea partenerilor atât în procesul de promovare, marketing, vânzări, cât şi prin implicarea şi susţinerea în relaţia directă cu clienţii”, spune Claudia Ursăţeanu, director general RomSoft.



Claudia Ursăţeanu


Toţi consultanţii RomSoft deţin certificări Oracle pe domeniul pe care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Conform Claudiei Ursăţeanu, principalii diferenţiatori ai RomSoft faţă de companiile concurente, parteneri Oracle sunt: atitudinea faţă de clienţi, volumul de afaceri, numărul mare de consultanţi certificaţi pe diverse produse software Oracle.


„RomSoft este o companie independentă, care a reuşit să se dezvolte prin eforturi proprii, în contextul unei concurenţe puternice. Având în vedere planul privind dezvoltarea companiei RomSoft pe termen lung ne dorim ca în viitor să aderăm la nivelul de parteneriat Diamond. Sunt criterii foarte complexe (printre care cele mai importante: 20 de specializări, vânzări în cel puţin 3 regiuni). O parte dintre criteriile pentru acest nivel le îndeplinim deja, urmând să avem un parcurs echilibrat în această direcţie”, menţionează directorul general al RomSoft.


TotalSoft

TotalSoft este partener Oracle din 1998, iar în luna iunie a acestui an a devenit Oracle Platinum Partner, cu competenţe de sales, pre-sales, implementare şi suport tehnic pentru: Oracle Database, Oracle BI, Oracle Golden Gate, Oracle Enterprise Manager, Oracle Primavera (specializare pentru care compania este unică în Romania la acest nivel de parteneriat). Pentru obţinerea acestui statut, un număr de 26 de specialişti TotalSoft au fost şcolarizaţi şi au susţinut examene de certificare a competenţelor.


Una dintre principalele provocări cu care s-a confruntat compania pe parcursul derulării procesului de certificare a fost coordonarea agendelor oamenilor de sales, pre-sales, implementare şi suport tehnic, pentru ca aceştia să fie disponibili pentru susţinerea examenelor de certificare.


Bogdănel Budeanu, director Divizia Primavera TotalSoft, spune că, per total, costurile pentru aderarea la acest program nu sunt importante.


„Oracle Platinum Partner este un nivel de parteneriat considerat al elitelor. Avem o relaţie foarte bună şi apropiată atât cu Oracle România, cât şi cu Oracle PGBU (Primavera Global Business Unit) şi am beneficiat de sprijinul lor de câte ori am avut nevoie de recomandări pentru accesarea unor conturi foarte mari. Pentru noi, acest parteneriat este clar un avantaj, pe care îl vom folosi şi în afara specializării Primavera”, menţionează Bogdănel Budeanu.



Bogdănel Budeanu


Compania nu ia în calcul accesarea nivelului de parteneriat Diamond pentru următorii ani, preferând să îşi concentreze forţele pe exploatarea avantajelor actuale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite