Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Oracle realizează peste 90% din business prin parteneri

26 Iunie 2011




Proiectul Hidroelectrica este cel mai recent proiect în care a fost implicată compania, unde au fost vândute cele mai multe produse Oracle, inclusiv Primavera.


„Suntem singurul partener Oracle Platinum din România care are specializarea Primavera. Este un atu formidabil, mai ales că expertiza noastră se bazează pe aproape 17 ani de reprezentanţă Primavera în România şi o cotă de piaţă de 90% în rândul companiilor care folosesc un software de project management”, subliniază reprezentantul TotalSoft.


Trend Import-Export

Pentru Trend Import-Export, parteneriatul cu Oracle a însemnat, în primul rând, vizibilitate pe plan naţional şi internaţional. Compania este Oracle Platinum Partner şi deţine următoarele specializări: Data Warehousing, Oracle Database, Oracle Database Performance Tuning, Oracle Database Security Options, Oracle Exadata, Oracle Linux, Oracle Real Application Clusters, iar altele sunt în curs de finalizare. În prezent, echipa este formată din 12 specialişti certificaţi în soluţiile Oracle.


„Statutul de partener Oracle exclusiv nu te ajută în obţinerea proiectelor, însă implicarea Oracle alături de specialiştii noştri ajută în derularea contractelor pentru a obţine satisfacţie maximă din partea clienţilor. Lăsând la o parte micile probleme tehnice întâmpinate de-a lungul procesului de certificare, cea mai mare provocare a fost reprezentată de dezvoltarea laboratorului pentru teste, în care specialiştii noştri pot să exerseze diferite scenarii reale, astfel încât clienţii noştri să beneficieze de un personal foarte bine pregătit. Principalul diferenţiator, pe lângă specializările Oracle dobândite, unele fiind unice în regiune, este reprezentat de echipa de specialişti ce posedă un know-how dobândit prin ani de experienţă în piaţa de IT românească. Investiţia totală nu poate fi cuantificată, deoarece presupune timp şi cunoştinţe, însă partea financiară ajunge la 30-40.000 de euro pe an. Avantajul implementării unor astfel de sisteme de parteneriat este imens, pentru că în acest mod se asigură acces la ultimele tehnologii, dar mai ales se asigură transferul de know-how pe care o companie multinaţională precum Oracle îl deţine”, spune Andreea Săpunaru, Business Development Manager Trend Import-Export. Cel mai recent proiect în care a fost implicată compania şi unde s-au implementat soluţii Oracle a fost Banca Transilvania, ce a ales Oracle FLEXCUBE Universal Banking pentru sistemul său de core-banking.



Andreea Săpunaru


CRIsoft

Acum 17 ani, CRIsoft a început dezvoltarea de sisteme bazate pe Oracle Server, devenind din anul 1995 partener Oracle în cadrul Business Alliance Programme. Din 2010, CRIsoft este Oracle Gold Partner, beneficiind şi de un acord „Full Use Distribution Agreement (FUDA)”, prin care oferă utilizatorilor finali drepturi depline asupra licenţelor Oracle.


„CRIsoft este o companie mică, dinamică, cu capital românesc, care se diferenţiază de companiile concurente, la rândul lor partenere Oracle, prin experienţa înglobată în modelele din CROS (CRIsoft Organization ServerTM), împreună cu tehnologia software şi metodologia de implementare şi care asigură o eficienţă maximă cost-performanţă prin îmbinarea unei soluţii la cheie cu flexibilitatea unei soluţii dezvoltate în interior sau 100% la cerere. În general, statutul de partener Oracle oferă diferenţiere şi avantaj competitiv pe piaţă. Specializarea dobândită prin această formă de parteneriat ne-a garantat dezvoltarea competenţelor, rezultate pozitive şi succes. În prezent, compania noastră a devenit un dezvoltator care utilizează cele mai mari baze de date implementate cu succes şi care suportă un număr foarte mare de utilizatori. În viitorul apropiat vom reînnoi parteneriatul existent cu Oracle, întrucât această formă de Gold Partner oferă beneficii atât nouă, cât şi clienţilor noştri”, spune Christian Gavrilă, director general, CRIsoft.



Christian Gavrilă


21% din angajaţii companiei deţin certificări Oracle, sunt absolvenţi ai cursului „Oracle Database 10g: Program with PL/SQL” şi sunt recunoscuţi ca „Oracle PL/SQL Developer Certified Associate”, „Oracle Forms Cerified Professional”, „Oracle 9i Database Administrator Certified Professional”.


Rolul ecosistemelor de parteneriat pentru piaţa locală IT&C

Aceste sisteme de parteneriat asigură competenţa locală pentru cele mai noi tehnologii disponibile la nivel global.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite