Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Oracle realizează peste 90% din business prin parteneri

26 Iunie 2011




„Fără specialişti la nivel local, implementările ar necesita un timp de execuţie îndelungat, iar succesul obţinut şi beneficiile ar fi astfel diminuate. Înţelegerea specificului local este un aspect esenţial pentru orice jucător de pe această piaţă, fie că este unul autohton sau o multinaţională. Fără companii locale puternice, piaţa românească ar fi dominată de jucători externi şi una dintre şansele majore de afirmare a României pe piaţa internaţională ar fi pierdută. Cum în România etapa în care eram extrem de atractivi datorită costurilor foarte mici a trecut sau este foarte aproape de sfârşit, şansa noastră este să oferim un raport calitate/costuri cât mai bun cu putinţă, iar acest concept de specializare pe diverse tehnologii nu poate decât să crească nivelul de competenţă şi calitate”, afirmă Mihai Popescu.


Prin know-how-ul pe care îl aduc, sistemele de parteneriat contribuie la ridicarea standardelor de calitate privind pregătirea angajaţilor partenerilor, în conformitate cu nişte practici bine puse la punct la nivelul corporaţiilor.


„Companiile care intră în acest program de parteneriat îşi dezvoltă competenţele privind prestarea serviciilor, odată cu soluţia pe care o implementează clienţilor (instalare, implementare, suport, mentenanţă). Se creează astfel un dublu efect: pe de o parte dezvoltarea sectorului de servicii în ţara noastră şi pe de altă parte accesul la un nivel de informatizare superior pentru companiile din România”, concluzionează Claudia Ursăţeanu.


Ceea ce este important de menţionat este că gradul de maturizare al pieţei locale pare să se apropie din ce în ce mai mult de pieţele din Vest şi clienţii să înţeleagă şi să recunoască importanţa partenerilor care sunt specializaţi. De asemenea, clienţii încep să aibă tot mai multă încredere în a lucra mai degrabă cu un astfel de partener, decât cu unul care nu are competenţe dovedite.


Taxe anuale
Nivel Diamond: 9.995 USD
Nivel Platinum: 9.995 USD
Nivel Gold: 2.995 USD (de la 1 iunie 2011)
Nivel Silver: 500 USD
Sursa: www.oracle.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite