Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

IBM preia infrastructura IT Allianz-Tiriac Asigurari

06 Iulie 2011Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat transferul infrastructurii in Centrul de Date IBM din Romania pentru o perioada de cinci ani. Prin externalizarea infrastructurii catre IBM, Allianz-Tiriac va putea sa se adapteze la cerintele in continua schimbare ale mediului de afaceri, prin intermediul unui mediu IT scalabil si flexibil, ce va ajuta compania de asigurari sa isi desfasoare activitatile fara intrerupere. Allianz-Tiriac se asteapta sa reduca costurile de intretinere a infrastructurii IT cu 15% si spatiul ocupat de centrul de date cu 20% in urmatorii trei ani.
„Tendintele majore in sectorul de asigurari sunt reactia prompta la nevoile clientului, fiabilitatea, securitatea, de fapt, cerintele dinamice ale mediului de business si control asupra costurilor si eficientei. IBM ne va ajuta sa implementam un mediu IT scalabil si flexibil. Centrul de Date IBM are cel mai inalt nivel de calitate din Romania si ne ofera un model flexibil asupra costurilor utilitatilor precum energie electrica, sisteme de racire si aer conditionat“, a precizat Marius Balica, Director Executiv Tehnologia Informatiei in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.
Solutia IBM include relocarea infrastructurii Allianz-Tiriac, ce consta in sisteme de stocare DS8300 si servere P590 in Centrul de Date IBM si furnizarea de servicii de gazduire a acestei infrastructuri pentru urmatorii cinci ani. In cadrul acordului, IBM va furniza o solutie de recuperare a datelor in caz de dezastru, o solutie completa ce include echipamente hardware, servicii, echipamente de comunicatie si servicii de mentenanta. „IBM Managed Data Center ofera clientilor o gama variata de servicii specifice unui centru de date, precum servicii de gazduire, instalare, cloud computing si de co-locare, dar si servicii aditionale precum servicii de continuitate de business si servicii de recuperare si back-up a datelor in caz de dezastru. IBM va oferi Allianz-Tiriac o intreaga suita de servicii IT in cadrul unui centru robust, intr-o maniera eficienta din punct de vedere al costurilor si al timpului“, a precizat Vlad Raduc, Large Enterprise Commercial Sector Manager, IBM Romania.
Dupa implementarea solutiei, Allianz-Tiriac Asigurari va putea beneficia in continuare de infrastructura existenta ce va duce la o investitie initiala minima; infrastructura IT scalabila; costuri totale reduse; niveluri reduse de consum de energie; nivel de servicii garantat de IBM pentru echipamentele noi, imbunatatirea procedurilor de recuperare a datelor si servicii de management al continuitatii pentru sistemele critice mediului de business.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite