Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft Romania incheie anul fiscal 2010 cu 50% crestere pe segmentul consumer si schimbari in echipa manageriala

06 Iulie 2011



La inchiderea anului fiscal 2010, Microsoft Romania a anuntat o evolutie financiara generala similara celei de anul trecut cu rate bune de crestere insa pe segmentul consumer (aducerea XBOX) servere si CRM. Tototdata, compania a anuntat si aducerea sau numerea pe pozitii de management a unor noi persoane: Gabriela Mladin pentru Divizia Consumer, Mihai Iordache pentru SMB, Bogdan Voicu pentru Public sector, Vlad Boc pentru HR si Todi Pruteanu ca Business Development Manager. Cloud computing ramane una dintre prioritatile Microsoft in Romania, chiar daca intelegerea conceptului si a beneficiilor oferite este insa dificila, prin urmare se va accentua focusul pe educarea pietei si pe motivarea partenerilor. Lansarea recenta a Office 365, suita online pentru comunicare si colaborare, se inscrie pe aceasta directie ca de altfel si proiectele de ,,private cloud” pe care Microsoft le deruleaza in mai multe companii din Top 100. Ronald Binkofski , Director General, Microsoft România consideră că „ 2012 va fi anul în care se va reveni la o evoluție normala, insa este nevoie de o abordare precauta. Prin urmare, ne propunem tinte realiste, mai ales ca piata locala de software nu cred va avea o crestere mai mare de 6-9%.”


Pentru Microsoft, anul fiscal 2011 a fost un an al lansărilor pentru segmentul de business Information Worker: Office 2010 în limba română în septembrie, Lync Server 2010 în noiembrie, Office 365 beta în aprilie șinu în ultimul rând, disponibilitatea comercială a Office 365 în iunie 2011. Cererea pentru soluții de productivitate s-a materializat atât în cifra de afaceri cât și în cotă de piață câștigată:
- Cota de piață a suitei Microsoft Office a crescut cu 3%;
- Soluțiile de mesagerie (bazate pe Exchange Server 2010) și de colaborare în organizații (bazate pe Sharepoint Server 2010) au câștigat un avans de cotă de piață de 1%, respective 3%, în special în rândul IMM-urilor;
- Lync Server 2010 (mesagerie instantanee, conferințe audio, video și Web, soluție VoIP si de partajare aplicații/documente/desktop de la distanță) a însemnat vânzări de 4 ori mai mari decât anul trecut;
- Peste 200 de clienți de Office 365/Business Productivity Online Suite și peste 900 de conturi de evaluare Office 365 din aprilie 2011.


Microsoft Dynamics


În anul fiscal tocmai încheiat, Microsoft a lansat în România noua generație de soluții de business Microsoft Dynamics: Microsoft Dynamics CRM 2011, Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 și Microsoft Dynamics AX 2009 - soluții CRM, respectiv ERP flexibile, concepute pentru a răspunde oricărei cerințe de business și pentru a îmbunătăți eficiența angajaților.
Pentru ultimele 12 luni, Microsoft raportează o creștere cu 50% a numărului de clienți noi de soluții ERP și o dublare a numărului de clienți noi de soluții de CRM – prin proiecte importante în toate segmentele comerciale de clienți. Serviciul în cloud CRM Online a fost foarte bine primit pe piață, cu peste 600 de conturi de evaluare deschise în cele 5 luni de la lansarea serviciului în România.


Servers and Tools


În anul fiscal 2011, cota de piață a Windows Server a crescut cu 2% în raport cu echipamentele hardware de tip server noi vândute în piață – o piață aflată în declin in această perioadă. Cota de piață a Windows Server crește echilibrat în toate segmentele. Vânzările Windows Server Foundation, soluția de server pentru rețele mici, s-au triplat în ultimele 12 luni – organizațiile mici beneficiază prin această investiție de rețele funcționale, securizate și cu un grad ridicat de protejare a datelor.
Ultimele 12 luni au însemnat și o investiție semnificativă a Microsoft pe piața de Private Cloud, în special în segmentul companiilor mari:
- Peste jumătate dintre cele mai importante 100 de organizații din România folosesc tehnologia de virtualizare Hyper-V
- 20% dintre top 100 au participat în proiecte pilot de evaluare de soluții de Private Cloud bazate pe Hyper-V și System Center.
Pregătirea dezvoltatorilorprin inițiativele Școala de Cloud și Campania „Afacerea Ta, Faima Ta” și colaborarea cu companiilede software locale au condus la peste 100 de subscripții Windows Azure plătite – aplicații în cloud disponibile clienților români.


Windows


În anul fiscal 2011, cota de piață a Windows a crescut cu aproximativ 4,5%pentru PC-urile noi. Acest lucru se datorează eforturilor campaniei Fii Deștept (www.fii-destept.ro), inițiativă intrată în cel de-al doilea anși prin intermediul căreia consumatorii beneficiază de oferte pentru PC-uri cu Windows 7 preinstalat, ca rezultat al parteneriatului dintre Microsoft și cei mai importanți retaileri și producători de calculatoare.Tot în acest an fiscal, adopția Windows 7 în România a ajuns la aproximativ 32%.
Lansarea Internet Explorer 9 în martie a dus la un market share de aproximativ 4%, fiind descărcat de aproximativ 500.000 de ori.
Tot în acest an fiscal am lansat și primul serviciu comercial în cloud specific Windows Business Group – Windows Intune, o soluție cloud pentru monitorizarea și administrarea calculatoarelor în cadrul companiilor mici și mijlocii. În doar două luni, peste 100 clienți testează deja serviciul.


Windows Phone


În anul fiscal 2011, Microsoft a continuat colaborările comerciale de success cu operatorii de telefonie mobilă, realizând tranziția de la dispozitive Windows Mobile 6.5 la noile terminale Windows Phone 7, cu un set complet nou de funcționalități, aplicații și servicii.
Terminalele Windows Phone 7 au fost foarte bine primite de clienții români, Microsoft dispunând de 1-3 modele în oferta celor mai mari trei operatori (Orange, Vodafone, Cosmote), precumși oferte ce au inclus LG Optimus 7, HTC 7 Mozart, HTC Trophy 7, Samsung Omnia 7.
Câteva rezultate :
- 93% dintre clienți sunt extrem de satisfăcuți de Windows Phone și 9 din 10 ar recomanda aceste dispozitive prietenilor, membrilor de familie și colegilor de la serviciu;
- Peste 42.000 de dezvoltatori înregistrați și 1,5 milioane de descărcări ale uneltelor de dezvoltare pentru Windows Phone7;
- Peste 20.000 de aplicații/jocuri disponibile utilizatorilor Windows Phone 7;
- IDC și Gartner estimează că smartphone-urile Windows Phone vor avansa până în 2015 pe locul al doilea după cota de piață, iar o contribuție semnificativă a acestei dinamici este adusa de alianța cu Nokia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite