Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft Romania incheie anul fiscal 2010 cu 50% crestere pe segmentul consumer si schimbari in echipa manageriala

06 Iulie 2011




Măsuri anti-piraterie

Microsoft România a lansat și a susținut o politică License Compliance bazată în primul rând pe consultanță adresată companiilor, adaptată provocărilor situației economice actuale. Astfel, începând cu luna martie 2011, Microsoft și partenerii certificați Software Asset Management (SAM) oferă consultanță gratuită pentru administrarea și optimizarea activelor software pentru IMM-uri. În numai 4 luni de la lansarea acestui program, 468 de companii au solicitat și au inițiat procesul SAM. Efectul pozitiv al acestei politici de consultanță s-a reflectat în scăderea ratei pirateriei raportată de BSA, la 64% (scădere de un punct procentual față de anul precedent). Microsoft România estimează că rata pirateriei strict pentru produsele Microsoft este mult mai mica de 64%, cifră care reflectă pirateria pentru întreaga piață software românească.
Conform unui studiu IDC citat de BSA, daca România reușește să-și accelereze ritmul de scădere al pirateriei software la 2,5% pe an (10% în 4 ani), PIB-ul ar crește cu peste 573 milioane USD, veniturile din taxe și impozite cu 87 milioane USD și s-ar crea 3.711 noi locuri de muncă.
Pentru perioada următoare, departamentul License Compliance al Microsoft România are ca priorități extinderea consultanței Software Asset Management în rândul IMM-urilor și reducerea cazurilor de piraterie în rândul comercianților de calculatoare, pentru a oferi produse originale, de calitate clienților noștri și a asigura un cadru concurențial corect pentru companiile care comercializează produsele Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite