Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

MCSI reorganizeaza institutiile din subordine

06 Iulie 2011Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a prezentat stadiul măsurilor de reorganizare şi modernizare a instituţiilor din subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).
In ceea ce priveste compania Romtelecom, la care statul român deţine o participaţie de 45,99 %, in urma întrevederii pe care a avut-o ministrul cu reprezentanţii OTE, s-a stabilit un calendar comun pentru listarea pe bursă în 12 luni a titlurilor deţinute de statul român la Romtelecom, fuzionarea Cosmote cu Romtelecom, precum şi numirea lui Stefanos Theocharopoulos la conducerea companiei Romtelecom.
Pentru evaluarea beneficiilor procesului de fuziune şi listare la bursă vor fi angajaţi consultanţi independenţi, o bancă de investiţii de reputaţie internaţională, agreată de ambii acţionari, care va fi angajată până la 1.09.2011, precum şi o o societate de avocati care va oferi consultanţă şi asistenţă juridică în scopul protejării intereselor legale ale acţionarilor Romtelecom şi Cosmote, care va fi angajată până la 1.08.2011. Consultanţii vor realiza un raport şi un plan de proiect până la data de 1 decembrie 2011.


În ceea ce priveşte procesul de reorganizare şi modernizare a celor 3 instituţii din subordinea MCSI, ministrul Valerian Vreme a declarat că există un proiect de HG prin care Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, Centrul Naţional România Digitală şi Centrul Naţional de Supercomputing se vor comasa şi se va infiinţa Centrul „România Digitală”.
Centrul „România Digitală” se va ocupa de gestionarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Sistemului Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor – Ghişeul.ro, Sistemului Electronic Naţional (SEN), Serviciului de Atribuire Electronica a Autorizatiilor de Transport (SAET), Punctului de Contact Unic (PCU).
Prin unirea celor trei centre se vor desfiinţa 6 posturi de conducere, va exista un singur preşedinte şi se vor reduce cheltuielile administrative, precum şi cheltuilele cu personalul.


Referitor la Radiocom, ministrul comunicaţiilor a declarat că Societatea Naţională de Radiocomunicaţii a inregistrat în primele cinci luni ale anului 2011, o creştere a volumului de vânzări faţă de aceeaşi perioada din anul 2010. În vederea eficientizării companiei s-a urmărit reducerea cheltuielilor legate de personal, cheltuielilor legate de deplasări, precum şi reducerea sporurilor de responsabilitate şi complexitate, urmând a fi desfiinţate un număr de 450 de posturi.
Unul dintre principalele obiective ale Radiocom este creşterea calităţii serviciilor de broadcasting pentru a permite difuzarea şi transportul radio şi TV în format digital T-DAB (Terrestrial Digital Audio Broadcasting) şi DVB-T (Terrestrial Digital Video Broadcasting).
În prezent, Radiocom a lansat două proiecte pilot pentru transmisii digitale: unul pentru televiziune, DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial), şi unul pentru radiodifuziune,T-DAB (Terrestrial-Digital Audio Broadcasting). Ambele proiecte fac parte din strategia de modernizare a retelelor publice de radiodifuziune si televiziune.
Totodată ministrul Valerian Vreme a precizat că au început procedurile de restructurare la Compania Naţională Poşta Română, anunţate pe data de 17 iunie 2011.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite