Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ASUS–mobilitate si portabilitate la preturi imbatabile

10 Iulie 2005



In primul rand, putem remarca faptul ca ASUS este o companie cu un renume deja format si ca activitatea sa in domeniul placilor de baza pentru PC-uri desktop a adus-o intr-o pozitie de lider. Produsele de calitate foarte buna, stabilitatea acestora in functionare, fiabilitatea si posibilitatea de a avea la indemana tehnologia de maine cu componentele de astazi ne dau dreptul sa extindem increderea noastra si la produsele din alte game.


ASUS produce acum si servere, unitati optice si echipamente portabile: notebook-uri, PDA-uri si telefoane inteligente. Vom trece in revista in continuare cateva dintre cele din ultima categorie.


Notebook-uri


In mod sigur, fiecare dintre utilizatorii de calculatoare portabile isi cauta un model dotat pe masura nevoilor sale. Daca luam in calcul cei trei factori care definesc un notebook (mobilitate, portabilitate, dotari) si le acordam ponderi egale, calculand apoi cat de important este fiecare pentru modul in care urmeaza a fi utilizat echipamentul in continuare, putem foarte usor sa alegem modelul care are cea mai buna combinatie.


ASUS este un producator de notebook-uri de data relativ recenta, dar faptul ca se adreseaza tuturor categoriilor de utilizatori aduce numele companiei in centrul atentiei. De la cele mai dotate notebook-uri (care pot trece cu usurinta linia subtire catre desktop replacement) si pana la cele mai subtiri si mai portabile, toate au in comun doua lucruri: calitatea ASUS si pretul foarte bun.


Daca pana in urma cu ceva timp pretul unui laptop nou era foarte aproape de fatidicul 1000 de EURO, acum lucrurile s-au schimbat mult. Modele mult mai puternice si mai dotate se pot gasi la preturi cu mult sub aceasta limita.


Daca cei doi mari jucatori pe piata procesoarelor pentru calculatoare au fanii lor, ASUS vine in intampinarea ambelor grupuri: modelele Asus A3529LBH dotat cu Intel Celeron M 360 (1.4 GHz si 1 MB L2 cache) si A6U-5001H, cu AMD Sempron 3000+.


Dotate cu ecrane TFT de 15” cu rezolutie XGA, modelele au caracteristici asemanatoare: cititor/scriitor de cartele flash „4 in 1”, conectori FireWire pentru camera video digitala, slot-uri PCMCIA, sunet, retea, modem, IrDA, microfon, patru porturi USB 2.0, TV-out si baterie LI-Ion. Ambele au ca unitate optica un combo 8x DVD/CD-RW.


Memoria este de 256 MB de RAM, din care maxim 64 MB pot fi cedati pentru placa video.


Modelul A6U-5001H este dotat si cu o camera web si cantareste 2,8 Kg, cu 150 g mai mult decat fratele sau cu Intel.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite