Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Alt motiv sa renuntati la cablu

19 August 2005



Dupa DigiTV, o noua retea de televiziune digitala prin satelit devine disponibila romanilor. In curand cablurile de prin si dintre blocuri vor deveni desuete. Noul serviciu se bazează pe acordul semnat între DCS şi Nordic Satellite AB pentru transmisie de semnal TV prin satelit (Direct-To-Home - DTH).


„Serviciile de divertisment si informare iau astazi o noua dimensiune. incepand de astazi, consumatorii de televiziune se vor putea bucura de programele si emisiunile preferate din orice loc s-ar afla, fara fire, prin acces direct la satelit. Venim astfel in intampinarea celor care locuiesc in zone greu accesibile unde semnalul nu poate fi transmis prin mijloace conventionale, dar si a celor care iubesc miscarea si doresc sa beneficieze oriunde s-ar afla de informare si diversiment.”, spune Gheorghe Minea, presedinte al DCS.


Noua retea de televiziune se bazeaza pe solutiile de transmisie prin satelit asigurate de Nordic Satellite AB prin cele doua transpordere Sirius (Sirius 2 si Sirius 3), beneficiind de cea mai buna acoperire europeana si cel mai bun semnal pe teritoriul Romaniei. Companiile de cablu TV care fac parte din concernul DCS se bucura de o prezenta locala puternica si de un contact direct cu utilizatorii sai. Noul serviciu vine in intampinarea nevoii de mobilitate a telespectatorilor si promoveaza un nou standard in domeniul receptionarii semnalului de televiziune.


„Ne bucura faptul ca prin intermediul nostru romanii se pot bucura de un nou nivel de calitate si confort. Sistemul de receptie a semnalului prin satelit deschide o noua etapa a dezvoltarii comunicatiilor, fie acestea televiziune, radio, date, Internet sau multimedia. Avem incredere ca toate acestea vor fi posibile in curand in Romania.” este de parere Lennart Bjorn, Senior Sales Representative, NSAB.


Digital Cable System (DCS) este un consortiu de firme orientat catre furnizarea de servicii de televiziune prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH). Fondat in 2005, DCS are in componenta aproximativ 50 de companii de cablu TV romanesti cu o experienta intre 5 si 10 ani de activitate pe piata locala.


Companiile membre DCS au acoperire in regiunile: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Arges, Olt, Buzau, Valcea, Gorj, Mehedinti, Ialomita, Mures, Constanta, Neamt, Vaslui, Iasi, Timis, Caras-Severin, Brasov, Sibiu, Covasna, Teleorman, Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud and Maramures. Prin intermediul companiilor membre, DCS acopera 75% din teritoriul Romaniei.


Nordic Satellite AB (NSAB-SIRIUS) este detinut de SES GLOBAL, liderul international in domeniul retelelor de satelit si de Swedish Space Corporation. NSAB detine si opereaza sistemele de satelit SIRIUS (SIRIUS 2 si 3). SIRIUS este un sistem principal de transmisie prin satelit care ofera solutii eficiente pentru servicii de transmisie TV si radio in regiunile Nordica si Baltica ale continentului, alaturi de Europa Centrala si de Est. Satelitii SIRIUS sunt amplasati pe pozitia orbitala de 5 grade Est si ofera legaturi sigure de comunicare in intreaga Europa.


Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati pagina web a companiei: www.nsab-sirius.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Supreme
Servicii de internet au? Ca m-ar interesa ff mult. Si daca au la ce pret. Daca stie cineva ceva sami dea un mail. MS anticipat
22 Mai 2006, 01:00:17