Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Profit suplementar la HP

19 August 2005



Conform declaratiilor oficiale, pe trimitestrul al III-lea din 2005, cresterea a fost de 10%


  • Venit net de 20,8 mld. USD, cu 10% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut
  • Profitul operational non-GAAP de 1,2 mld. USD, iar profitul per actiune de 0,36 USD
  • Profitul operational GAAP de 913 milioane USD, iar profitul per actiune este de 0,03 USD
  • Cash flow operational 2,2 mld. USD


    HP a anuntat rezultatele financiare inregistrate in cel de-al treilea trimestru financiar al anului 2005, incheiat pe 310 iulie 2005. Venitul din acest trimestru a fost de 20,8 mld. USD, reprezentand o crestere cu 10% fata de acelasi trimestru al anului trecut.


    Profitul operational non-GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) a fost de 1,2 mld. USD. Profitul per actiune non-GAAP diminuat a fost de 0,36 USD, superior celui de 0,24 USD din acelasi trimestru al anului trecut. Informatiile financiare non-GAAP corespunzatoare trimestrului al treilea exclud 988 milioane USD din ajustarile in urma achitarii taxelor, sau 0,33 USD per actiune diminuata, datorate in primul rand ajustarii taxei rezultate din decizia HP din trimestrul al treilea de repatriere, in trimestrele trei si patru, a sumei cash de 14,5 USD din actiuni straine. Profitul operational GAAP din acest trimestru a fost de 913 milioane USD. Profitul GAAP diminuat per actiune a fost de 0,03 USD/actiune, inferior celui de 0,29 USD din aceeasi perioada a anului trecut.


    “Am finalizat bine trimestrul al treilea, inregistrand o crestere a venitului de doua cifre. S-au inregistrat imbunatatiri importante in segmentele cheie si un cash flow substantial”, declara Mark Hurd, CEO si presedinte al HP. “Sunt multumit de ceea ce am obtinut pana la aceasta data si ne vom concentra pe imbunatatirea in continuare a performantelor”.


    Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul obtinut in al treilea trimestru al anului 2005 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu 10%, ajungand la 8,2 mld. USD, pe continentele americane a crescut cu 8%, ajungand la 9 mld. USD, iar in Asia Pacific a crescut cu 15%, ajungand la 3,5 mld. USD. Pe baze consolidate, dupa ajustarea efectelor valutare, venitul obtinut in al treilea trimestru al anului 2005 a crescut cu 7% comparativ cu anul trecut.


    Sisteme Personale
    Venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 6,4 mld. USD, reprezentand o crestere de 8% fata de al treilea trimestru al anului financiar 2004, datorita cresterii cu 14% a numarului de unitati vandute. Venitul pentru echipamentele din gama commercial (care includ statiile de lucru), a inregistrat fata de anul precedent o crestere de 6%, in timp ce venitul din segmentul consumer a crescut cu 8% . PSG a raportat un profit operational de 163 milioane USD, reprezentand 2,6% din venit, cu 23 milioane USD mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.


    Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii
    Grupul de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii (IPG) a anuntat un venit de 5,9 mld. USD, cu 5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul din consumabile hardware a crescut cu 1%, iar numarul de unitati vandute a crescut cu 8%. Venitul din hardware-ul pentru segmentul commercial a crescut cu 5%, iar numarul de unitati vandute a crescut cu 12%. Numarul de imprimante laser color a inregistrat o crestere de 31% fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar al celui de echipamentele multifunctionale cu 67%, ca urmare a promovarii sustinute a inovatiilor in acest segment. Venitul obtinut din consumabile a crescut cu 6%. Profitul operational a fost de 771 milioane USD, reprezentand 13% din venit, cu 836 milioane USD mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.


    Servere si Stocare pentru mediul enterprise
    Unitatea de Servere si Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,0 mld. USD, cu 20% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2004. Venitul pentru serverele standardizate a inregistrat o crestere de 28% fata de anul trecut, cel pentru serverele business-critical (BCS) a crescut cu 7% , iar cel pentru solutiile de stocare in retea a crescut cu 15%. In segmentul BCS, venitul pentru serverele HP Integrity a inregistrat o crestere de 113% fata de al doilea trimestru al anului trecut, iar cel pentru serverele HP-UX cu 8%. ESS a raportat un profit operational trimestrial de 150 milioane USD, reprezentand 3,8% din venit, mai mult decat pierderea de 211 milioane USD in perioada similara a anului trecut.


    HP Services
    Venitul departamentului HP Services (HPS) a crescut cu 10 procente fata de anul precedent, fiind de 3,8 mld. USD. Venitul pentru Managed Services a crescut cu 21% fata de anul trecut, cel pentru servicii de consultanta si integrare cu 12%, iar cel pentru servicii tehnologice cu 7%. Profitul operational a fost de 256 milioane USD sau 6,7%, mai mic cu 314 milioane USD in aceeasi perioada a anului trecut.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite