Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Mobile triple play

19 August 2005



Consacrat de comunicatiile pe cablu, termenul triple play intra si în lumea mobila: un operator si o factura pentru voce, date, TV. Suna a pionierat dar…


Ericsson isi extinde portofoliul WCDMA cu benzi de frecventa noi si existente pentru a prezenta tuturor serviciul mobile triple play si pentru a spori interesului fata de WCDMA pe noile piete.


Extinderea portofoliului WCDMA cu mai multe benzi de frecventa are loc in ajunul lansarilor de servicii mobile in banda larga si in conditiile interesului crescand de servicii in banda larga, cum este serviciul mobile triple play (o combinatie de telefonie mobila, banda larga mobila si TV mobil).


Extinzandu-si portofoliul, WCDMA va fi disponibil pe noi piete, iar operatorii vor putea asigura retele cu capacitate superioare si o mai buna acoperire cu cheltuieli de exploatare reduse. Operatorii vor putea, de asemenea, sa suplimenteze serviciile fixe traditionale si serviciile mobile atat in zonele urbane cu capacitate limitata, cat si in zonele rurale cu acoperire redusa.


Mikael Bäck, Vice-Presedinte la Ericsson, WCDMA, a declarat: "Credem ca prin aceasta strategie, WCDMA va reprezenta tehnologia principala de acces care va sprijini serviciile pietei largi, cum ar fi telefonie, servicii in banda larga si TV." Ericsson, isi extinde portofoliul in benzile de frecventa de 850 MHz, 1800 MHz (1700 MHz pentru Japonia) si 1.7/2.1 GHz pentru SUA. Frecventa de banda de 850 MHz va fi disponibila in acest an in timp ce celelalte vor fi gata la mijlocul anului 2006.


Pentru marirea capacitatii si potentialului de acoperire pe viitor, solutiile WCDMA de la Ericsson vor suporta de asemenea benzi de frecventa de 900 MHz si 2.5 GHz.
Disponibilitatea unui suport mai larg pentru benzile de frecventa vor conduce la o desfasurare mai intensa a WCDMA, astfel incat operatorii vor beneficia de economii semnificative in ce priveste echipamentele. Mai mult, permitand rate de date pentru WCDMA si HSDPA, Ericsson intentioneaza sa presteze servicii in banda larga universale si eficiente ca pret pentru servicii de telefonie mobila si fixa.


Sprijinind acest portofoliu, Ericsson Mobile Platforms intentioneaza sa adauge benzi de frecventa platformelor WCDMA si HSDPA pentru a acoperi 2.1 GHz, 1900 MHz, 1700 MHz si 850 MHz, in configuratii adecvate, in 2006.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite