Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Profesorii din mediul rural au fost instruiti in tehnicile de utilizare a computerului, in cadrul Scolii de vara de la Olanesti

29 August 2005



26 de profesori de scoala gimnaziala din mediul rural au fost instruiti, in cadrul primei editii a Scolii de vara de la Olanesti (21-28 august 2005), in tehnicile de utilizare a computerului, astfel incat abilitatile dobandite sa determine cresterea calitatii in procesul de predare/invatare.


Scoala de vara de la Olanesti a fost organizata de Asociatia Tinerilor pentru Cultura Europeana din Ramnicu Valcea. Proiectul a fost sustinut financiar de catre Microsoft Romania, prin programul „Parteneri pentru Educatie”.


Instructorii Scolii de vara, intitulata „TIC in educatie - profesorii cursanti si elevii instructori”, au fost formatori din cadrul Fundatiei EOS, din Timisoara, alaturi de membri ai Asociatiei Tinerilor pentru Cultura Europeana - liceeni sau absolventi care s-au remarcat la numeroase concursuri de informatica. Cei sase tineri cu rol de instructori-asistenti i-au ajutat pe cursanti sa-si indeplineasca sarcinile de lucru si sa-si invinga retinerea initiala de a lucra pe calculator. Cei doi formatori au aplicat tactici de predare moderne si interactive si exemple inspirate din activitatea scolara, care au stimulat comunicarea in grupul eterogen al cursantilor (profesori specializati in diferite discipline, cu varste cuprinse intre 24 si 58 de ani).


Cursul s-a desfasurat in laboratorul de informatica al Liceului din Olanesti, unde au putut fi accesate programele Microsoft WINDOWS, Microsoft OFFICE si INTERNET EXPLORER. Metoda de predare a fost personalizata, adaptata ritmului de invatare si asimilare al fiecarui cursant.
„Proiectul a fost gandit ca un schimb de roluri intre generatii, cu beneficii duble: cursantii au asimilat cunostinte solide de operare pe calculator, iar instructorii si-au exersat si dezvoltat aptitudinile de comunicare si organizare. Dorinta noastra este ca si in mediul rural sa fie intelese si utizate avantajele folosirii TIC, pentru cresterea calitatii actului de invatamant”, a declarat Ana Maria Arisanu Laculeanu, initiatoarea si coordonatoarea acestui proiect, profesor de informatica la Colegiul National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea.


Cursantilor le-au fost prezentate si cateva soft-uri educationale realizate de elevii Colegiului National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea, astfel incat sa fie constientizat rolul tehnologiei informatiei in sistemul educational.

Obiectivele proiectului sunt: stimularea interesului fata de mijloacele TIC, obtinerea unui transfer de competenta in zone rurale, pentru folosirea IT si comunicare, cresterea eficientei in diverse domenii in zonele rurale. Profesorii participanti pot aplica, dupa absolvirea acestui curs, metode de invatare moderne, bazate pe utilizarea calculatorului in procesul de predare si invatare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite