Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

12 banci vor sa ofere consultanta financiara in privatizarea Romtelecom

29 August 2005



Pana in data de 25 august 2005, au depus scrisori de intentie 12 banci de investitii de reputatie internationala interesate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a Romtelecom.


Privatizarea se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) la Romtelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (IPO).


Institutiile financiare care au depus scrisori de interes sunt ABN-AMRO, BNP Paribas, consortiul Deutsche Bank si BRD Securities; CA-IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley; consortiul UBS, ING si CET.


In perioada imediat urmatoare, vor fi analizate si evaluate scrisorile de interes, toti candidatii urmand a fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.


MCTI este interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in cele mai bune conditii.


Romtelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318,464 milioane de lei noi, cu un numar de 31.846.449 actiuni avand o valoare nominala de 10 lei noi pe actiune.


Cifra de afaceri a companiei la 31 decembrie 2004 era de 334 de miliarde de lei noi. In luna iulie 2005, Romtelecom inregistra un numar mediu de 15.266 angajati. Statul roman detine 45,99 la suta din actiunile Romtelecom, dupa ce in 2003 grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01 la suta din actiuni.


Potrivit MCTI, candidatii interesati sa se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie sa prezinte documente care sa ateste in mod specific experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare in special in Romania si in Europa Centrala si de Est.


De asemenea, candidatii trebuie sa aiba experienta globala si europeana in a actiona ca si coordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa si ECE si trebuie sa aiba capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa si Europa Centrala si de Est.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite