Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Incubator de Afaceri Software si Centru de Transfer Tehnologic in Domeniul Software la Timisoara

07 Iulie 2011



City Business Development Centre (CBDC) Timisoara, Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara au pus bazele unui protocol de colaborare prin care isi propun sa sprijine initiativele antreprenoriale high-tech si din alte domenii creative din regiune. Principalele directii trasate sunt: promovarea proiectelor inovative, atragerea de sprijin si capital pentru dezvoltarea initiativelor, respectiv crearea de comunitati de profesionisti in diferite domenii. Prin aceasta colaborare, CBDC isi propune sa puna in valoare initiativele si capacitatea creativa a companiilor locale, actionand in principal pentru atragerea participarii reprezentantilor mediului de afaceri „matur” la actiunile desfasurate in cadrul parteneriatului.
„Finantarea europeana pe care am obtinut-o pentru proiectul City Business Development Centre ne permite sa dezvoltam o componenta importanta de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local, orientata spre IMM-uri si startup-uri din domenii inovative, un prim pas concret in acest sens fiind semnarea parteneriatului de astazi. Mi-am propus sa ma implic personal in acest proiect deoarece cred in dezvoltarea businessului la nivel local si in potentialul firmelor din Timisoara de a genera idei inovative ce pot deveni afaceri de succes“, subliniaza Ovidiu Sandor, CEO al ModaTim Investment S.A.
De cealalta parte, Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara vor actiona pentru atragerea reprezentantilor sectorului startup-urilor, freelancerilor si specialistilor. O prima astfel de initiativa este evenimentul de pitching, care va avea loc dupa semnarea protocolului. Pentru acesta au fost selectate 4 echipe participante, proiectele cu care aceastea s-au inscris avand aplicabilitate in sfera business, educatie si entertainment. Reprezentantii comunitatii de afaceri din Timisoara, prezenti la eveniment urmeaza sa intervina cu sugestii si directii, respectiv pot decide sa se implice ca mentori sau investitori in cadrul proiectelor prezentate.
„Prin protocol cream pentru startup-urile inovative un spatiu de comunicare si de acces la expertiza, resurse investitionale si la potentiale parteneriate comerciale cu oameni de afaceri reprezentand firme fanion ale mediului de afaceri regional. Contribuim astfel la dezvoltarea economica a intregii regiuni de Vest“, concluzioneaza Radu Ticiu, Directorul Executiv al Incubatorului de Afaceri Software Timisoara.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite