Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Orange va angaja studenti absolventi ai Orange Education Programme

08 Iulie 2011



28 de studenti ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti au absolvit cursurile din Orange Education Programme, promotia 2010-2011. Interesant de mentionat este ca majoritatea absolventilor sunt fete.


In cadrul unui eveniment organizat la Centrul de training Orange din sediul facultatii studentii din promotia 2010-2011 au primit diplome de absolvire de la reprezentantii Orange Romania – Madalina Suceveanu, Chief Technology Officer si Ioana Marcu – HR Director, prof. Teodor Petrescu, decanul facultatii şi prof. Silviu Ciochina, seful catedrei de Comunicatii.


Orange Education Programme este un proiect educational integrat, derulat in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti si inceput in 2007, odata cu inaugurarea Centrului de training Orange. Acest centru este dedicat studentilor, fiind dotat cu un laborator şi o biblioteca. In cadrul laboratorului a fost creata o retea GSM ce leaga universitatile tehnice din Bucuresti, Cluj Napoca şi Timisoara.
Madalina Suceveanu a precizat ca „in acest an reteaua ce leaga cele trei universitati va fi dotata cu tehnologie 3G. Orange Romania va incerca tot in acest an sa doteze reteaua cu capabilitati 4G, insa nu promitem”.
Compania este extrem de interesata sa angajeze in departamentul tehnic noi colegi, dintre studentii care au absolvit curusurile Orange Education Programme.
„In urma participarii la Orange Education Programme am avut sansa sa vad si sa experimentez lumea reala a telecomunicatiilor. Am avut ocazia sa dobandesc experienta practica si sa aplic teoria invatata in cadrul facultatii, ceea ce consider ca ma va ajuta sa dezvolt o cariera de succes in domeniu. Pot spune cu certitudine ca experienta acumulata m-a facut sa castig mai multa incredere in mine”, a declarat Sabina Serban, absolventa Orange Education Programme.


Pe parcursul anului academic 2010-2011, 35 de specialisti au sustinut 98 de ore de curs in total, care acopera aproximativ 30 de discipline, de la materii de profil tehnic, de baza pentru evolutia industriei IT&C, pana la domenii conexe, dar utilizate in activitatea de zi cu zi a specialistilor telecom, printre care: Management de proiect, Servicii si marketing, Buget si Logistica, Resurse umane. Inainte de a incepe cursurile, studentii au urmat un stagiu de practica in Orange, timp in care au avut ocazia sa lucreze la proiecte concrete.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite