Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Universitatea Spiru Haret raspunde provocarilor educatiei secolului XXI

15 Septembrie 2005




Universitatea Spiru Haret a fost singura institutie de invatamant superior din Romania care a participat la Expozitia Internationala de Educatie de la Beijing pentru ca este cea mai mare si puternica universitate din tara noastra, dispune de un potential material si uman remarcabil, a obtinut, intr-un interval de timp relativ scurt, rezultate cu care se poate mandri si care merita a fi promovate si cunoscute si dincolo de granitele Romaniei.

Universitatea Spiru Haret a ajuns sa se situeze, deja, la nivelul celor mai mari si performante institutii de invatamant superior din lume.

La toate manifestarile internationale din sfera educatiei la care a luat parte, Universitatea Spiru Haret s-a bucurat de un interes si atentie deosebite din partea organizatorilor si celorlalti participanti, a publicului larg. Au fost apreciate infrastructura competitiva de care dispune, tehnologiile moderne utilizate in procesul de invatamant – televiziunea proprie, retea vasta de calculatoare racordata la Internet, carte tiparita etc., realizarile in domeniul invatamantului la distanta, considerat, de pe acum, invatamantul viitorului, standardele inalte ale activitatii academice, toate contribuind decisiv la realizarea unui invatamant performant, racordat la cele mai noi evolutii in sfera educatiei pe plan mondial.

Cu cine ati stabilit cele mai importante colaborari si in ce vor consta acestea?

Prezenta Universitatii Spiru Haret a fost bine apreciata de organizatori, fapt evidentiat de intrevederile presedintelui Fundatiei Romania de Maine si rectorului Universitatii Spiru Haret cu inalti demnitari chinezi din sfera educatiei.

Rectorul Universitatii Spiru Haret s-a intretinut cordial cu domnul Zhu Shanlu, membru al Comitetului Permanent al P.C.C., secretar al Comitetului de Educatie al Municipiului Beijing, caruia i-a adresat multumiri pentru invitatia de a participa la manifestarea internationala educationala gazduita de Capitala Chinei, precum si alese si sincere felicitari pentru modul de organizare al acesteia. Inaltul demnitar chinez a exprimat cuvinte de apreciere la adresa relatiilor romano-chineze, pe care le-ar dori amplificate si diversificate si in domeniul invatamantului.

Un moment important l-a reprezentat intalnirea rectorului Universitatii Spiru Haret cu directorul Comitetului de Organizare a Expozitiei Internationale de Educatie, Beijing, 2005, domnul Geng Xuechao. Inaltul responsabil chinez, care a acordat, in exclusivitate, un interviu postului nostru de televiziune – Televiziunea Romania de Maine –, a avut calduroase cuvinte de apreciere la adresa relatiilor romano-chineze si a participarii Universitatii Spiru Haret la aceasta editie a Expozitiei.

Dincolo de intrevederile si discutiile cu demnitarii chinezi, s-au desfasurat numeroase intalniri si contacte cu delegatii ale institutiilor chineze de invatamant superior, dornice sa cunoasca mai indeaproape realizarile Universitatii Spiru Haret: Departamentul de Educatie al Provinciei Hainan, Universitatea Dongfang din Beijing, cu care s-a convenit incheierea unui contract de parteneriat, Colegiul International de Administrare a Afacerilor din Beijing, Universitatea de Stiinte Politice si Drept din China, Departamentul de Educatie al Provinciei Nanjing, Universitatea Normala din Shanghai, Universitatea Normala din Beijing etc. Ultimele doua universitati mentionate sunt cele mai mari institutii de invatamant superior din China si din Asia, care formeaza profesori. S-au purtat discutii aprofundate, avand ca finalitate constituirea specializarii Limba chineza la Universitatea Spiru Haret si a unei catedre formate din profesori chinezi asociati.

Merita mentionata, de asemenea, vizita delegatiei Universitatii Spiru Haret la Universitatea de Stiinte Medicale a Capitalei, universitatea de profil numarul 1 din Asia. Cu un numar de aproape 19.000 studenti si 13 spitale, aceasta universitate este una dintre cele mai reputate institutii de invatamant superior si de cercetare medicala de pe intregul continent asiatic. Discutiile purtate au avut drept scop trasarea cadrului pentru o cooperare benefica ambelor parti. A fost lansata invitatia ca o delegatie a Universitatii chineze sa vina la Bucuresti, in luna septembrie a.c., prilej cu care se va perfecta si semna contractul de parteneriat intre cele doua universitati.

Asadar, intrevederi, contacte, discutii numeroase, avand ca finalitate o mai buna cunoastere reciproca si incheierea unor parteneriate in avantajul reciproc al partilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite