Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

eRezervare–sistem informatic pentru rezervări bilete

25 Martie 2004



eRezervareOpenLink Networks a realizat pentru Diverta On-line soft-ul „eRezervare“ cu scopul implementării unui sistem informatic compact pentru rezervarea biletelor. Biletele se vor putea achiziţiona de la casa de bilete, ca şi până acum, şi în plus se vor putea rezerva on-line de pe adresa www.dol.ro. Pe acest site va exista o prezentare detaliată pentru toate spectacolele teatrelor – distributie, regie, muzică, scenografie, fotografii din spectacole, sinopsis, distincţii şi premii câştigate, planul sălii şi multe alte informaţii. Iubitorul de teatru poate alege printr-o simplă apăsare în ce zonă a sălii doreşte să rezerve locuri.


Proiectul de implementare a softului „eRezervare“ îşi propune utilarea tuturor teatrelor cu calculatoare de ultimă generaţie, imprimantă termică specială şi consumabilele necesare funcţionării acesteia. De asemenea, fiecare teatru va avea un cititor de cod de bare, cu care se vor putea verifica biletele, cardurile de fidelitate, cupoanele sau alte elemente de securitate. Operaţiile cu cod de bare conferă rapiditate în desfăşurarea tuturor operaţiilor din sistem.


Toate teatrele vor fi legate permanent cu reţeaua „eRezervare“ prin care se vor schimba informaţii real time între terminalul aflat la casa de bilete a teatrului şi server-ul central. Sunt monitorizate permanent vânzările de la casa de bilete şi vânzările on-line astfel încât să nu existe suprapuneri de locuri.
La dispoziţia solicitanţilor se vor emite carduri de fidelitate care sporesc siguranţa operaţiunilor din sistem şi care duc la o mai uşoară gestionare a vânzărilor. Pentru acest proiect se va implementa un sistem de plată electronică cu cărţi de credit/debit, realizat în colaborare cu cele mai importante bănci.
În prezent, se negociază cu Direcţia de Cultură a Primăriei Municipiului Bucureşti pentru implementarea softului în toate teatrele care aparţin de administraţia locală.


Internetul în România rămâne un domeniu care se dezvoltă într-un ritm constant. În prezent, 2,2 milioane de români utilizează Internetul. Conform unui studiu (Gfk România), cei mai mulţi utilizatori accesează Internetul din locuri publice şi de la birouri. Un raport publicat anul trecut de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei anunţă că doar 4 % dintre cei care accesează Internetul fac cumpărături on-line, ceea ce înseamnă mai puţin de o sută de mii de români.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite