Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Portal specializat www.GuidanceISOK.net

17 Octombrie 2005



Consilierea este un domeniu in plina dezvoltare si in Romania, o importanta crescuta fiind data si de proiectele cu finantare europeana. Proiectul Guidance Information Service and Online Knowledge-Base, finantat de Comisia Europeana prin Programul Socrates, Activitati de Diseminare, se desfasoara din iunie 2004 pana la sfarsitul anului 2005.


Ca etapa finala a acestui proiect, recent a avut loc lansarea in Romania la Institutul de Stiinte ale Educatiei a portalului profesional www.GuidanceISOK.net. Realizarea site-ului s-a facut de la inceputul acestui an, in momentul lansarii continand informatii suficiente pentru un "Search" reusit. In cadrul lansarii, coordonatorul stiintific al proiectului, Salvo Cacciola, a prezentat cateva aspecte stiintifice de continut al proiectului.


Continutul portalului a fost furnizat de cei cinci pateneri: Liceul Regina Elena din Acireale Italia, Universitatea din Calabria - Italia, Centrul Didactic Modern din Vilnius, Lituania, Universitatea Politehnica Bucuresti si Institutul de Stiinte ale Educatiei din Romania. Angelo Strano, euroconsultant Projeuro, si coordonatorul proiectului, a accentuat importanta colaborarii intre parteneri pentru valorificarea continutului, precizand ca baza de date permite extinderea capacitatii pentru a acoperi necesitatile ulterioare.


Practicienii din domeniu vor putea folosi portalul ca instrument de referinta in sprijinul activitatii cotidiene, portalul reunind rezultatele din cadrul proiectelor Socrates in domeniul consilierii si orientarii. Inscrierea in baza de date se face printr-o interfata prietenoasa, cu indicatii precise, datele fiind ulterior verificate pentru a fi afisate pe site. Consilierii prezenti la eveniment au apreciat portalul ca un instrument extrem de util in munca de zi cu zi, in lucrul cu proiecte in consiliere.


Fara a beneficia de o grafica deosebita, portalul ofera practicienilor in consiliere si orientare, profesorilor si persoanelor cu functii de decizie direct interesati posibilitatea de a accesa baza de date cu mai multe criterii de cautare. Printre cele mai recente proiecte inscrise pe portal sunt: Consiliere si orientare in educatia superioara in economiile de piata in tranzitie, Ghidul ocupatiilor in lume, Accentuarea mobilitatii studentilor prin suportul online.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite