Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Lectiile AeL premiate de World Summit Award

17 Octombrie 2005



  • Milioane de utilizatori au acces la software educational si la scoala si acasa

    Pentru reducerea prapastiei digitale dintre diversele regiuni ale lumii, a fost initiata competitia mondiala World Summit Award (WSA) care selecteaza si promoveaza cele mai valoroase produse ce inglobeaza continut multimedia. Concursul la care participa 168 de tari de pe toate continentele urmareste diversitatea si identitatea culturala a produselor si proiectelor multimedia care contribuie in mod efectiv si creativ la informatizarea educatiei. Competitia are loc in cooperare cu „World Summit on the Information Society (WSIS)“. Din Romania a participat si castigat pachetul de lectii AeL, sub denumirea de „Advanced e-Learning Objects“.

    Dupa parcurgerea etapelor intermediare, finala World Summit Award s-a desfasurat recent in Regatul Bahrain, sub inaltul patronaj al Organizatiei Natiunilor Unite. Marele juriu a desemnat castigatorii competitiei mondiale, iar Gala Produselor premiate va avea loc in perioada 16-18 Noiembrie in Tunisia. Alaturi de alte 167 de tari, Romania a participat la toate cele 8 categorii ale competitiei, singurul premiu fiind obtinut la sectiunea eLearning de catre lectiile AeL (prezentate in concurs sub numele de „Advanced e-Learning Objects“), incluse astfel in topul celor mai valoroase 40 de aplicatii din cele peste 750 care au concurat la World Summit Award 2005 . Juriul mondial format din 37 de experti din 35 de tari a apreciat in mod deosebit la produsul romanesc calitatea continutului, usurinta in utilizare, valoarea adaugata prin interactivitate, calitatea designului, calitatea tehnica si importanta strategica pentru dezvoltarea societatii informationale.

    AeL in Romania

    Noul an scolar aduce o veste buna utilizatorilor AeL: vor putea folosi in laboratoare, dar si lua acasa, pachete de lectii cu o valoare recunoscuta la nivel mondial. Astfel in egala masura premiul primit de aplicatie se va reflecta si asupra utilizatorilor. Dezvoltate de SIVECO Romania, lectiile AeL sunt folosite azi in toate liceele din Romania, in cadrul programului SEI (Sistem Educational Informatizat) Continand peste 1500 de titluri de lectii interactive, pachetul Advanced e-Learning Objects cuprinde documentare si prezentari multimedia, experimente si simulari virtuale, cursuri electronice, momente de lectie, lectii cu strategie didactica predefinita. Aceste instrumente didactice sunt disponibile in liceele din Romania in cadrul programului Sistem Educational Informatizat si pot fi descarcate gratuit de pe http://portal.edu.ro/, site-ul oficial al proiectului SEI.

    In cadrul proeictului SEI, parte a initiativei eEurope, au fost instalate pana in prezent 1510 de laboratoare informatizate in toate liceele din Romania. Aproape 20,000 de profesori au fost instruiti in utilizarea platformei de catre echipa SIVECO si partenerii acesteia intr-un efort total care se apropie de 40 de ani-om. Ei au invatat sa predea chimie, fizica, biologie sau matematica si altfel, folosind cele aproximativ 600 de lectii interactive si facilitatile AEL. Numarul total al utilizatorilor, elevi si profesori, depaseste cifra de 700,000 la nivel national.

    Recunoastere internationala

    „Prin SEI, Romania a facut pasi importanti in dezvoltarea de continut didactic in format electronic: au fost create norme metodologice de integrare a instruirii asistate de calculator in programa scolara, au fost organizate ample campanii publice pentru centralizarea continutului educational electronic existent in Romania si dezvoltarea de continut nou. Premiul WSA ne onoreaza nu doar pe noi ca producatori de software educational, ci si pe utilizatorii lectiilor AeL, elevii si profesorii din toata tara, care au astfel certitudinea ca utilizeaza la clasa produse de calitate, competitive la nivel mondial“, a declarat Irina SOCOL, Directorul General al companiei SIVECO Romania.

    „Va felicitam si va invitam sa prezentati produsul in cadrul Galei Finale a WSA, care va avea loc la Tunis, la mijlocul lunii noiembrie“, a fost mesajul Presedintelui juriului WSA, Prof. Dr. Peter A. Bruck catre conducerea companiei SIVECO Romania.

    Pachetul AeL a fost nominalizat si de Comisia Europeana la Premiile pentru Societatea Informationala (European IST Prizes) si a participat la o serie de expozitii internationale, precum conferinta), Conferinta eChallenges de la Viena sau eLearnExpo Paris 2005, iar dezvoltatorul aplicatiei, SIVECO Romania a fost invitat sa participe la programul de eLearning Minerva-Socrates 2004 finantat de Uniunea Europeana, ca partener pedagogic in proiectul eDraw.


  • Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite