Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Portabilitate in sudura fibrelor optice

18 Octombrie 2005



In calitatea sa de furnizor de solutii complete pentru retele de fibra optica, Optokon Romania se adreseaza in egala masura operatorilor Telecom, ISP si CATV , precum si instalatorilor de retele FO. Astfel, pe langa accesoriile si echipamentele destinate retelelor de comunicatii pe fibra optica, Optokon ofera o gama formata din instrumente de masura, truse de instalare si echipamente de sudura a fibrelor optice, toate fiind bazate pe ultimele tehnologii din domeniu.


Un exemplu in acest sens il reprezinta parteneriatul cu firma Furukawa, producatoare a familiei FITEL de aparate de sudura a fibrelor optice (fusion splicers). Venind in intampinarea nevoilor celor care lucreaza in domeniul instalarilor de retele FO, fusion splicerele FITEL au reusit intotdeauna sa fie apreciate pe plan mondial ca cele mai bune in domeniu.


Din 2002, anul lansarii sale, si pana astazi, modelul FITEL S176 a fost cel mai rapid si fiabil fusion splicer din clasa aparatelor de sudura de teren, avand inglobate o multime de functii si programe care duceau la rezultate excelente ale sudurilor fibrelor optice. La sfarsitul anului 2003, Furukawa a scos modelul FITEL S121A, primul fusion splicer hand-held din lume, destinat instalatorilor de retele FTTH, metropolitane sau cablari interioare.


Cel mai nou model


In august 2005, a fost lansat ultimul model FITEL, ce poarta numele S177. Desi este continuatorul lui S176, noul model imbina calitatile ambelor modele recente, si anume portabilitatea si simplitatea in utillizare a lui S121A si acuratetea si fiabilitatea lui S176, devenind cel mai mic fusion splicer portabil din lume cu aliniere core-core pe trei axe.


Pe langa portabilitate, S177 este si deosebit de rapid, efectuand sudura in numai 9 secunde si reducand astfel timpul necesar unui ciclu sudura fibra – incalzire manson protectie la mult sub un minut. Bateria sa incorporata are o capacitate de 70 de cicluri sudura- incalzire manson protectie si se incarca chiar si in momentul sudurii, in cazul alimentarii la 220V, aspect deosebit de important pentru munca de teren. Exista si optiunea achizitionarii unei baterii externe de mare capacitate, in acest caz fiind posbila realizarea a 350 de cicluri. Noua interfata grafica, este full color si mai prietenoasa, fiind bazata pe tehnologia LCD transreflexiv, ecranul fiind vizibil astfel si in cazul expunerii directe la soare. Si la acest capitol modelul S177 mai puncteaza o premiera: cea mai mare magnificare pe ecran a punctului de sudura: 608x.


Pentru efectuarea unor suduri de cea mai buna calitate, S177 are incorporate 150 de programe aferente mai multor tipuri de fibra optica precum si 12 programe aferente incalzirii mansoanelor termoretractabile de protectie. Memoria aparatului poate stoca valoarea atenuarii pentru maximum 2000 de lipituri, transferul de date cu un PC fiind posibil prin portul USB 1.1.


Portabilitate maxima


Carcasa aparatului este realizata din aliaj bazat pe magneziu, ceea ce ii confera robustete in exploatare precum si o greutate minima: 2,2Kg (inclusiv bateria), aproape jumatate fata de precedesorul sau, S176.


Dimensiunile sale reduse (130mm latime x 260mm lungime x 137mm inaltime) precum si performantele si caracteristicile enumerate mai sus, fac din fusion-splicer-ul S177 un echipament indispensabil atat in aplicatiile FTTH, metropolitane si cablare interioara,cat si in cele long-haul, fiind singurul aparat de sudura din lume care ofera in aceeasi masura portabilitate deosebita si performanta excelenta datorata tehnologiei de aliniere core-core.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
matau danut
specificatiile tehnice sunt bune ,intrebarea este daca vinde cineva in Romania si la ce pret
27 Aprilie 2006, 03:00:34
OPTOKON
Produsul este distribuit de firma OPTOKON ROMANIA. Tel:4024802 Bd. Iuliu maniu 1-3, UPB, Corp A, et.4.
27 Aprilie 2006, 06:28:19