Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BitDefender ofera siguranta pentru televiziunea tuturor romanilor

18 Octombrie 2005



Constantin Constantinescu, Director IT&C TVRTeleviziunea Romana poate fi definita ca televiziunea tuturor romanilor, telespectatorii beneficiind de informare, educatie si divertisment, totul aflandu-se sub semnul calitatii si al profesionalismului. Pentru ca aceasta promisiune sa fie respectata intocmai, tot ce se afla in spatele micului ecran trebuie sa functioneze impecabil, cu precizie, nimic nu trebuie scapat din vedere. De aceea, a avea o retea informatica bine pusa la punct este vital, iar o importanta veriga o reprezinta securizarea retelei. Solutia BitDefender, in conformitate cu cerintele TVR a fost: BitDefender Enterprise Manager pentru administrare centralizata, BitDefender Standard pentru statiile de lucru si BitDefender for File Server pentru serverele de fisiere.


Instalarea rapida


Pentru statiile de lucru noi s-a folosit procedeul de clonare. Instalarea, configurarea si actualizarea clientului antivirus pe clona a durat mai putin de 10 minute. S-a instalat apoi pe sute de calculatoare legate in retea, cu un efort minim, reducandu-se costurile de implementare. Insa nu orice aplicatie se preteaza la o astfel de metoda. Specialistii BitDefender au personalizat produsul, astfel incat sa poata fi instalat prin clonare, sa se integreze in consola de management centralizat si sa functioneze corect pe toate sistemele.


Protectia retelei si a statiilor de lucru


BitDefender Enterprise Manager permite automatizarea completa a taskurilor de rutina, in timp ce administratorul poate instala clienti si defini setari de securitate antivirus din oricare punct al retelei. Pe statiile de lucru este instalat BitDefender 8 Standard, asigurand protectie proactiva impotriva virusilor nou aparuti, troienilor, viermilor de pe Internet si a altor coduri malitioase. Atat sistemul de fisiere si registri, cat si activitatea pe Internet sunt monitorizate constant.


„Scalabilitatea si structura modulara reprezinta caracteristici foarte importante ale solutiilor BitDefender. Reteaua noastra se mareste continuu si trebuie sa ne asiguram ca sunt respectate criteriile de securitate. In ultima jumatate de an ne-am convins ca extinderea protectiei antivirus se face fara sa fie afectate stabilitatea sau viabilitatea produsului“, declara domnul Constantin Constantinescu, Director IT&C TVR.


Protectia serverului de fisiere


BitDefender for File Servers este o componenta estentiala pentru protectia eficienta a serverului de fisiere, oferind posibilitatea monitorizarii permanente si actualizarii inteligente a protectiei antivirus. „Orice incident la nivelul serverului de fisiere este raportat in timp real, iar posibilitatile de evaluare centralizata permit reactii imediate si eficiente. In plus, modulul de rapoarte si statistici ne ofera zilnic informatii detaliate, care ne ajuta sa prevenim infectarea retelei“ mai spune domnul Constantinescu.


„Dupa o perioada de evaluare de aproape 10 luni, in paralel cu alte produse similare, TVR a ales BitDefender pentru securizarea retelei sale. In aceasta decizie au contat deopotriva consilierea tehnica oferita de specialistii nostri, dar si calitatile intrinseci ale produsului, cum sunt: motoarele performante de scanare, instalarea usoara, actualizarile rapide si gratuite, posibilitatea administrarii de la distanta, alerte inteligente cu privire la evenimentele din retea“, Adrian Marinescu, BitDefender Senior Sales Specialist.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite