Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Storage pentru IMM

18 Octombrie 2005



Larry Flamholtz, Technical Sales Executive, Worldwide Storage Networking SalesPiata sistemelor de stocare a cunoscuta o miscare interesanta la inceputul acestui an cand IBM si NetAppliance au initiat o colaborare pentru dezvoltarea in comun a unei famili de produse destinate pietei SMB (small and medium business). Alianta a fost parafata in luna aprilie, primul produs a fost anuntat in iulie, iar livrarile au inceput in august. Aceasta rapiditate arata ca beneficiile pentru ambele companii sunt evidente si mai ales consistente. Principalul beneficiu pentru IBM este dobandirea unui portofoliu complet in categoria TotalStorage, produse care au deja un impact pe piata dar care astfel pot obtine market share si o mai buna credibilitate. Pentru NetAppliance alianta in cauza inseamna patrunderea pe anumite piete unde nu aveau o reprezentare pana acum, precum regiunea Europa Centrala si de Est si unde prin canalele de distributie ale IBM pot avea o prezenta activa. „Vorbim de produse excelente pe care suntem multumiti sa le avem in portofoliu dar si alianta cu o companie cu standarde ridicate de calitate si integritate ne multumeste in egala masura. Colaboram pe piata chineza, in America Latina si chiar in statele Unite pe sectoare unde nu am avea sanse de succes actionand independent“, ne-a declarat Larry Flamholtz, Technical Sales Executive, Worldwide Storage Networking Sales.


SMB la noi si la ei


Produsele aparute in cadrul parteneriatului sunt dezvoltate special pentru companiilor mici si mijlocii, cu intelegerea diferentelor implicate de aceasta categorie de la o regiune la alta. Conform lui Larry Flamholtz, SMB inseamna diferit de la o regiune la alta: „In USA o companie ca Google este catalogata drept SMB, dar ei au sute de TB de date stocate, ceea ce in Romania ar reprezenta cu totul altceva. O trasatura comuna este aceea ca piata SMB are nevoie de scalabilitate, sa poata pleca de la un echipament cu un pret convenabil dar usor de instalat si administrat si pe masura ce compania creste sa poata fi extins facil. Pentru seria N din categoria TotalStorage scalabilitatea este simpla deoacere nu se schimba nimic din punt de vedere al managementului si mediului de operare, se adauga doar componente mai rapide sau capacitati crescute de stocare.“


TotalStorage N3700


Primul produs aparut in urma acestei colaborari este IBM TotalStorage N3700, conceput sa ofere o solutie economica si solida de tipul network attached storage (NAS) pentru intreprinderile mici si mijlocii cu mai putin de 1000 de angajati, fiind in acelasi timp destul de flexibila pentru implementarea sa si in companii mari, cu filiale ce au nevoie de capacitati mari de stocare a datelor. De asemenea, solutia inglobeaza tehnologia iSCSI, care se potriveste perfect cu cresterea volumului de date pentru IMM-uri si care va avea o rata de crestere anuala de 107% pana in 2009, conform analistilor de la IDC.


Larry Flamholtz afirma „Echipamentul dispune de multiprotocol pe suport ISCSI, Internet Protocol si fiber channel, are dimensiuni reduse, un pret accesibil si cerinte de administrare reduse. Astfel un client care are un numar de servere cu sisteme proprii de stocare poate economisi o suma importanta folosind un system unic de file serving. Pentru un client SMB, N3700 aduce o simplificare a infrastructurii prin migrarea de la Direct Attached Storage la File Server, beneficii oferite de un management centralizat dar si o exploatare imbunatatita a discurilor. Raportul dintre costurile legate de stocarea datelor si cele legate de managementul acestora este de 2/8, asa ca economii importante pot fi facute la capitolul administrare.“


Oportunitati


Printre clientii seriei N3700 se afla lanturile mari de retail care au nevoie de capacitati mari de stocare pentru sistemele complexe de inventariere si o comunicare buna cu aplicatiile de gestiune. De asemenea capacitatile de file sharing il recomanda si pentru activitatile de dezvoltare software, firme de brokeraj, in general este recomandabil activitatilor care implica sedii multiple, filiale etc. Alianta implica si dezvoltari ulterioare, in trimestrul 4 din 2005 va fi introdusa seria de produse midrange, N5200 (50 TB) si N5500 (84 TB) iar in Q1 2006 produsele high end pentru large enterprise din serie 9600, 9800.


Oportunitatile sunt foarte mari in regiunea Europei Centrale si de Est, considera Larry Flamholtz „daca avem in vedere o pozitionare corecta din punct de vedere ale pretului si al disponibilitatii pietei SMB si un TCO redus, cred ca in momentul aparitiei concrete a ofertei pe piata vom ridica interesul multora, mai ales pentru ca recuperarea investitiei este rapida“ afirma reprezentantul IBM. Cu ocazia anuntarii disponibilitatii modelului N3700, IBM a transmis acestora mesajul ca ofera partenerilor un portofoliu mult mai mare, un set de produse testat si acceptat de piata, si implicit numeroase oportunitati. „Ne-am focalizat astfel pe conceptul one stop shopping, daca un client are anumite cerinte de servere, sisteme de stocare si serviciile adiacente nimeni nu poate oferi un pachet mai bun decat IBM“, a mai declarat Larry Flamholtz.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite