Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Evenimente >> Stiri si comunicate

World Partner Congress 2011 - Microsoft muta ERP-ul in cloud

12 Iulie 2011



Astazi, in cadrul Worldwide Partner Conference 2011, desfasurat in Los Angeles, Microsoft a anuntat cele mai relevante noutati pe principalele linii de business si a sarbatorit alaturi de parteneri inchiderea unui an, in care intreg ecosistemul a generat o cifra de afaceri de peste 580 miliarde USD. Cloud computing a ramas ideea centrala a evenimentului cu precadere deoarere numarul proiectelor de referinta este in crestere, iar 58% dintre parteneri deja genereaza venituri din acest segment de activitate. Steve Ballmer, CEO Microsofta declarat ca in ultimele luni, la ecosistemul Microsoft, au aderat parteneri in premiera interesati doar de cloud, ceea ce arata o schimbare a mentalitatii nu doar a tehnologiei.La nivel global, Microsoft are cateva sute de mii de parteneri care impreuna totalizeaza cca 15 milioane de angajati.


Office 365, unul dintre cele mai importate servicii Microsoft in cloud, se bucura de un mare interes lal nivel global, la fiecare 25 de secunde fiind inregistrat un nou cont de trial.Office 2010 a fost primit la fel de bine de piata, peste 100 milioane licente fiind vandute in ultimul an, in ciuda cresterii popularitatii suitelor de productivitate online. Linia de business Dynamics a implinit 10 ani in cadrul Microsoft, evolutia fiind una foarte buna in toata aceasta perioada, cu o crestere anuala medie de cca 20%. Situatia este similara si in Romania, unde anul trecut, Dynamics CRM a fost printre activitatile cu o crestere evidenta in piata locala. Principala noutate anuntata de Microsoft tine de mutarea solutiilor ERP in cloud. Astfel, urmatoarea editie a Microsoft Dynamics NAV (cunoscut local si ca Navision) va avea si o versiune on demand, lansarea oficiala fiind cel mai probabil in prima parte a anului 2012. Steve Ballmer a declarat despre Dynamics ca este ,, o linie de business independenta care face lucruri minunate si foarte profitabile,,.


Steve Ballmer a vorbit si despre achizitia Skype, care va fi integrat alaturi de Lync intr-o platforma singulara ce va combina comunicare din mediu enterprise bazata pe Active Directory cu cea dedicata segmentului consumer. Vanzarile de Windows merg, deasemenea, foarte bine, peste 400 milioane de licente Windows 7 fiind deja pe piata, sistemul de operare Microsoft cumuland peste 1 miliard de utilizatori cu toate versiunile disponibile. Windows 8 se anunta o schimbare majora, fiind orientat catre noile generatii de ,,PC,,-uri caracterizate prin mobilitate si touchscreen. Windows 8 va suporta si alte procesoare, precum ARM, si nu doar Intel si AMD si cu siguranta nu va solicita mai multe resurse decat versiunea curenta. Prin urmare presiunea pe schimbarea
dispozitivelor va fi minima. Microsoft are planuri majore si al nivelul sistemului de operare pentru smartphone-uri, noua versiune, Mango are nu mai putin de 500 noi functionalitati, iar prin colaboraerea cu Nokia cresterea cotei de piata va fi relevanta in urmatorii ani. Conform unor prognoze ale IDC si Gartner, Microsoft Windows Phone are toate sansele sa devina sistemul de operare nr 2 la nivel global pana in 2015. Schimbari importante se anunta si la nivel de XBox, prin adaugarea funtionalitatilor de Live TV si comanda vocala pana la sfarsitului anului. Mai mult, Microsoft doreste sa aduca Xbox si Kinect in lumea enterprise. Prezentarea lui Steve Ballmer de la WPC 2011 s-a incheiat intr-o nota de optimism, acesta subliniind ca 2010 a fost un an bun pentru Microsoft, 2011 se anunta unul mai bun, iar toate aceste rezultate bune nu pot fi obtinute decat alaturi de parteneri. La WPC 2011 participa si o delegatie din Romania, formata din parteneri si angajati ai reprezentantei locale. In cadrul evenimentului, compania Siveco Romania va primi si recunoasterea de ,,Country Partner of the year,, pentru proiectele derulate pe tehnologie Microsoft, unul dintre cele mai importante fiind portarea aplicatiei ADLic ( pe baza carei se publica rezultatele admiteriila liceu) pe Windows Azure.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite