Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

IBM lanseaza noul server mainframe zEnterprise 114

14 Iulie 2011



IBM a anuntat lansarea unei noi versiuni performante a sistemului IBM zEnterprise, cel mai scalabil sistem mainframe creat de IBM – pentru ca organizatiile, in special companiile si organizatiile guvernamentale din pietele emergente din Asia, Africa si de pe alte continente sa beneficieze de capabilitatile inovative unice ale sistemului mainframe. Noul sistem mainframe IBM zEnterprise 114 a fost creat dupa ce sistemele zEnterprise au fost implementate in cadrul celor mai mari banci, companii de asigurari si organizatii guvernamentale in iulie 2010. Noul server, ce permite organizatiilor mid-size sa beneficieze de avantajele unui mainframe ca sistem de baza pentru centrele de date, costa cu 25% mai putin si este cu 25% mai performant decat predecesorul sau, serverul System z10 BC. Clientii pot consolida aplicatii de la 40 de procesoare x86 ce ruleaza aplicatii Oracle in cadrul unui sistem z114, folosind doar trei procesoare ce ruleaza Linux3. Pe durata a trei ani, costurile totale de intretinere a echipamentelor hardware, software si a serviciilor de suport pentru noul sistem z114 sunt cu 80% mai mici si ofera procente similare de economisire a spatiului si a energiei electrice utilizate3, in comparatie cu serverele consolidate.
zEnterprise 114 reprezinta un sistem atractiv pentru organizatiile din pietele emergente ce experimenteaza o crestere rapida a serviciilor de banking, retail, dispozitive mobile, servicii guvernamentale si alte domenii. Aceste organizatii se confrunta cu volume mari de date si doresc sisteme de calcul care sa le ajute sa eficientizeze operatiunile, sa inteleaga mai bine cerintele clientilor, sa optimizeze deciziile in timp real si sa reduca riscurile.
De asemenea, IBM introduce noi caracteristici ce permit sistemului zEnterprise sa integreze si sa optimizeze aplicatii pe platforme aditionale. IBM introduce suport pentru sisteme blade System x integrate in sistemul zEnterprise. Aceste sisteme blade System x pot rula aplicatii Linux x86, si in viitor vor putea rula aplicatii Windows. Cu aceste capabilitati, sistemele zEnterprise intre care se afla si z114 pot ajuta la simplificarea activitatilor centrelor de date prin intermediul capabilitatilor de a administra aplicatii pe sisteme mainframe, servere POWER7 si servere System x, ca un singur sistem. Folosind zEnterprise Blade Center Extension (zBX), clientii pot extinde calitatile sistemelor mainframe, precum administrarea si flexibilitatea, catre procese ce ruleaza pe platforme multiple.
Odata cu lansarea, IBM Global Financing a anuntat ca ofera optiuni atractive de finantare pentru clientii IBM existenti, ce vor sa implementeze sistemul z114, dar si pentru clienti ce folosesc servere HP si Oracle. Pentru clientii ce folosesc System z, IBM Global Financing (IGF) poate rascumpara sistemele vechi si poate implementa sistemul z114 pe baza unui sistem de leasing, ce ofera posibilitatea platii esalonate. IGF va elimina si recicla aceste sisteme invechite in concordanta cu legile si reglementarile de mediu si va plati clientilor suma aferenta serverelor HP si Oracle-Sun inlocuite. De asemenea, IGF ofera clientilor posibilitatea de a incepe plata echipamentelor hardware si software sau a serviciilor dupa 6 luni de la data achizitionarii lor. De asemenea, IGF ofera finantare cu 0% dobanda pentru 12 luni pentru orice aplicatie IBM Software, intre care se regasesc si aplicatiile IBM middleware pentru z114, precum Tivoli, Websphere, Rational, Lotus si aplicatii de Analytics.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite