Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce cărţi de project management luăm în concediu?

24 Iulie 2011



Fiindcă e vară şi sezonul concediilor a început deja, ne-am gândit să vă recomandăm câteva cărţi bune de project management. Poate că o să vă lipsească entuziasmul necesar de a le parcurge pe plajă, stând sub o umbrelă şi bând o limonadă, însă sunt cu siguranţă nişte titluri care nu ar trebui ratate.


Din păcate, cărţile pe care vi le propunem în acest articol nu au fost traduse în limba română. Însă, dacă sunteţi interesaţi, le puteţi cumpăra şi din magazine online româneşti.



- Scrappy Project Management: The 12 Predictable and Avoidable Pitfalls Every Project Faces de Kimberly Wiefling (2007)


Atunci când porniţi un proiect, un mare avantaj îl reprezintă cunoaşterea câtorva dintre problemele cu care v-aţi putea confrunta. Dacă aţi şti ce capcane v-ar putea aştepta, atunci le-aţi putea preveni mult mai bine. Cartea scrisă de Kimberly Wiefling a devenit extrem de populară în rândul project managerilor şi nu numai, pentru că vă arată care sunt aceste capcane şi modalităţile prin care pot fi evitate.



- Fundamentals of Project Management de James P. Lewis (2006)


Cartea este relativ scurtă, are doar 160 de pagini, însă conţine unele dintre cele mai importante sfaturi în materie, legate de managementul de proiect. Dacă vreţi să aflaţi câteva recomandări practice, dar nu sunteţi dispuşi să depuneţi eforturi prea mari pentru a citi munţi de text, atunci cartea de faţă reprezintă o alegere inspirată.






Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Ing. Marius GAITAN, PMP
Exista astazi foarte multa literatura de si despre Project Management insa pentru a putea alege, este necesara o anumita cultura in acest domeniu. Atunci cind alegem o carte. in primul rind, trebuie sa avem in vedere ca aceasta sa fie scrisa dupa 2008, anul in care PMI-USA a lansat a patra editie a Ghidului PMBOK, ghid care a revizuit putin directiile in care merge Managementul de Proiect. Aproape toti autorii marcanti din lumea Project Managementului si-au revizuit editiile anterioare, publicind noi editii dupa 2008 (multi dintre autori avind si contributii directe sau indirecte la revizuirea Ghidului PMBOK). Asadar, daca cineva vrea sa citeasca o carte buna de PM in vacanta, este bine sa aleaga una utila ...
25 Iulie 2011, 01:18:21