Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce cărţi de project management luăm în concediu?

24 Iulie 2011




- Making Things Happen: Mastering Project Management de Scott Berkun (2008)


Cartea este scrisă de un blogger foarte cunoscut şi foarte respectat pentru cunoştinţele sale de specialitate. Conţine sfaturi despre modalităţile prin care managerii de proiect pot gestiona mai bine proiectele la care lucrează, pentru a fi siguri că în final vor livra proiecte de succes.



- The One-Page Project Manager: Communicate and Manage Any Project with a Single Sheet of Paper de Clark A. Campbell (2006)


Această carte promite cititorilor să-i înveţe cum să gestioneze un proiect într-o singură pagină. Metodele prezentate în carte au fost utilizate deja de mii de oameni şi se pare că au funcţionat cu adevărat. Cartea este utilă celor care speră să devină mai productivi şi să-şi îmbunătăţească abilităţile în project management.
Informaţiile sunt prezentate într-o manieră uşor de urmărit, iar majoritatea capitolelor sunt scurte şi la obiect.



- Absolute Beginner’s Guide to Project Management de Greg Horine (2009)


Dacă abia aţi făcut primii paşi în domeniul managementului de proiect, cartea de faţă reprezintă un bun prilej de a învăţa mai multe despre acest subiect. Sunt acoperite majoritatea temelor importante şi informaţiile sunt prezentate astfel încât pot fi citite chiar şi de cei care nu au cunoştinţe solide de project management. În ciuda faptului că se adresează începătorilor, cartea se poate dovedi utilă şi cunoscătorilor acestui domeniu complex.


Unde le găsesc?


• Scrappy Project Management: The 12 Predictable and Avoidable Pitfalls Every Project Faces – okian.ro; smartbuy.ro
• Fundamentals of Project Management – okian.ro
• Making Things Happen: Mastering Project Management – karte.ro; books-express.ro
• The One-Page Project Manager: Communicate and Manage Any Project with a Single Sheet of Paper – okian.ro; smartbuy.ro
• Absolute Beginner’s Guide to Project Management – smartbooks.ro; okian.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Ing. Marius GAITAN, PMP
Exista astazi foarte multa literatura de si despre Project Management insa pentru a putea alege, este necesara o anumita cultura in acest domeniu. Atunci cind alegem o carte. in primul rind, trebuie sa avem in vedere ca aceasta sa fie scrisa dupa 2008, anul in care PMI-USA a lansat a patra editie a Ghidului PMBOK, ghid care a revizuit putin directiile in care merge Managementul de Proiect. Aproape toti autorii marcanti din lumea Project Managementului si-au revizuit editiile anterioare, publicind noi editii dupa 2008 (multi dintre autori avind si contributii directe sau indirecte la revizuirea Ghidului PMBOK). Asadar, daca cineva vrea sa citeasca o carte buna de PM in vacanta, este bine sa aleaga una utila ...
25 Iulie 2011, 01:18:21