Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce cărţi de project management luăm în concediu?

24 Iulie 2011





Noutăţi 2011


- The Project Risk Maturity Model. Measuring and Improving Risk Management Capability de Martin Hopkinson


Cartea, apărută în luna ianuarie a acestui an la editura Gower, oferă celor care vor să-şi îmbunătăţească abilităţile de gestiune a riscurilor într-un proiect un model de cadru de lucru. Puteţi afla dacă modul în care gestionaţi riscurile în cadrul unui proiect este potrivit sau nu cu natura şi dimensiunea proiectului pe care l-aţi iniţiat. Include şi un CD-ROM.


- Project Sponsorship, An Essential Guide for Those Sponsoring Projects Within Their Organizations de David West


Publicată în decembrie 2010, cartea explică rolurile şi abilităţile de care e nevoie atunci când vă gândiţi să deveniţi sponsorii unui proiect. Include exerciţii practice, exemple şi studii de caz reale ale unor proiecte complexe.


- Transforming Government and Public Services Realising Benefits through Project Portfolio Management de Stephen Jenner


Cartea scrisă de Stephen Jenner a apărut anul trecut, tot la editura Gower. Autorul vă spune de ce ar trebui să vă concentraţi în prezent pe Portfolio Management, cartea fiind un ghid pentru cei implicaţi în alegerea proiectelor potrivite, astfel încât în final să se atingă obiectivele stabilite iniţial.


- Project Success. Critical Factors and Behaviours de Emanuel Camilleri


Apărută în martie 2011, tot la editura Gower, cartea conţine capitole dedicate unor teme precum leadership, echipă, comunicare, managementul informaţiei şi managementul riscurilor. Autorul pune în lumină comportamente cheie ale managerilor de proiect şi ale altor persoane implicate într-un proiect, explicând modul în care aceste comportamente pot prezice succesul sau eşecul unui proiect.


- Project Management for the Pharmaceutical Industry, ediţie revizuită de Laura Brown and Tony Grundy



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Ing. Marius GAITAN, PMP
Exista astazi foarte multa literatura de si despre Project Management insa pentru a putea alege, este necesara o anumita cultura in acest domeniu. Atunci cind alegem o carte. in primul rind, trebuie sa avem in vedere ca aceasta sa fie scrisa dupa 2008, anul in care PMI-USA a lansat a patra editie a Ghidului PMBOK, ghid care a revizuit putin directiile in care merge Managementul de Proiect. Aproape toti autorii marcanti din lumea Project Managementului si-au revizuit editiile anterioare, publicind noi editii dupa 2008 (multi dintre autori avind si contributii directe sau indirecte la revizuirea Ghidului PMBOK). Asadar, daca cineva vrea sa citeasca o carte buna de PM in vacanta, este bine sa aleaga una utila ...
25 Iulie 2011, 01:18:21