Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIVECO, partenerul anului pentru Microsoft īn Romānia

24 Iulie 2011




Unul dintre momentele importante ale Microsoft Worldwide Partner Congress este, în fiecare an, decernarea premiilor pentru cei mai buni parteneri, pe diverse tehnologii sau la nivel naţional. Anul acesta, pe scena de la Staples Center, Los Angeles, a urcat fluturând steagul naţional şi Alexandru Coşbuc, reprezentantul SIVECO Romania, companie câştigătoare a categoriei ,,Country Partner of the Year”.


Ecosistemul de parteneri al Microsoft este format din peste 600.000 de companii, care angajează în total peste 15 milioane de profesionişti IT. Prin urmare, o diferenţiere între aceştia este necesară, iar un premiu precum „Partenerul anului“ are, în principal, acest scop. În fiecare an, la competiţie participă peste 3000 de parteneri Microsoft din majoritatea regiunilor globului şi, prin urmare, concurenţa nu este neglijabilă.


În esenţă, Microsoft Country Partner of the Year Award este o competiţie în care se înscriu cei mai buni parteneri ai Microsoft din toate ţările şi care au demonstrat abilităţi excepţionale de business folosind tehnologii Microsoft. Partenerii selectaţi sunt cei care au cele mai bune competenţe şi obţin cele mai bune rezultate.


Diferenţierea între parteneri este făcută de un juriu internaţional. Există un scor care se acordă conform unor reguli, punctându-se: certificările echipei, valoarea de business adăugată, gândirea inovativă, volumul de business cu Microsoft, promovarea unor tehnologii noi, impactul proiectelor generate etc. „Relaţia de business dintre SIVECO Romania şi Microsoft este veche şi foarte consistentă. AeL eLearning, probabil cea mai cunoscută dintre soluţiile SIVECO Romania, se bazează pe tehnologii Microsoft şi a primit numeroase premii internaţionale în ultimii ani. De asemenea, un proiect foarte important este cel derulat la Ministerul Educaţiei privind portarea aplicaţiei Automatizarea Examenului Naţional de Admitere în Liceu (ADLIC) pe tehnologie cloud computing. Printr-o strânsă colaborare cu Microsoft, acum această aplicaţie funcţionează pe tehnologiile Microsoft Cloud: Windows Azure şi SQL Server Azure şi constituie o premieră la aceasta scară, în domeniul educaţional. În perioada admiterii, când elevii şi părinţii aşteaptă cu nerăbdare rezultatele concursului, portalul ajunge la milioane de interogări şi pagini afişate zilnic, adică ne apropiem de ordinul de mărime al unor site-uri mass-media internaţionale precum BBC sau CNN”, a declarat exclusiv pentru Market Watch Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte Adjunct Internaţional SIVECO Romania.


Motivaţia juriului

Confirmând cele afirmate mai sus, în cazul SIVECO Romania, motivaţia juriului a subliniat o implicare constantă în parteneriatul cu Microsoft şi o investiţie considerabilă în dezvoltarea şi migrarea aplicaţiilor proprii pe platforme Microsoft. Mai mult, SIVECO Romania a căutat proactiv noi oportunităţi de a face business cu Microsoft, implementând cu succes soluţii bazate pe tehnologiile Microsoft pe pieţe externe. SIVECO Romania este o companie interesată de noile tehnologii, cel mai bun exemplu în educaţie fiind adoptarea şi migrarea aplicaţiei ADLic, prin care sunt publicate anual rezultatele admiterii în liceu, pe platforma Windows Azure. Pentru acest proces, SIVECO Romania a alocat resurse importante şi a colaborat strâns cu echipa locală a Microsoft, reuşind să facă posibilă trecerea pe Azure pentru admiterea din acest an. Tot la capitolul noi tehnologii se înscrie şi dezvoltarea de către SIVECO Romania a unei aplicaţii educaţionale pentru Microsoft Surface 1.0, aplicaţie care a fost prezentă la cele mai importante târguri educaţionale internaţionale. Complementar, împreună cu Samsung şi Microsoft, SIVECO Romania va accesa versiunea 2.0 a Surface şi va derula un proiect pilot pentru Ministerul Educaţiei.


Imediat după festivitatea de premiere, Alexandru Coşbuc, prezent la evenimentul de la Los Angeles, a declarat: „Suntem deosebit de onoraţi să primim această distincţie care ne situează pe podiumul mondial al industriei IT. Lucrăm cu Microsoft de aproape 20 de ani şi am implementat soluţii pe tehnologii Microsoft care servesc milioane de utilizatori în zece ţări, pe trei continente. Premiul ne onorează cu atât mai mult cu cât corporaţia americană are între valorile sale cheie asigurarea unui nivel ridicat de satisfacţie al partenerilor şi clienţilor. SIVECO Romania este un brand renumit la nivel internaţional şi suntem convinşi că aceste recunoaşteri primite din partea Microsoft consolidează statutul nostru de furnizor de soluţii bazate pe tehnologiile Microsoft de ultimă generaţie.”





SIVECO Romania şi proiectele educaţionale pe tehnologie Microsoft


În ultimii ani, SIVECO Romania şi Microsoft şi-au unit forţele pentru a crea o serie de aplicaţii pentru eficientizarea şi îmbunătăţirea procesului educaţional. Prin urmare, în urma implementării mai multor proiecte de eLearning, în prezent peste 15.000 de şcoli şi circa 7 milioane de utilizatori accesează aceste proiecte, în diverse regiuni ale lumii. În esenţă, aceste proiecte constau din integrarea soluţiei SIVECO AeL cu cele mai importante componente ale Microsoft Learning Gateway: SQL Server, DataBase Server, Windows Server cu Active Directory, SharePoint Portal etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite