Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Infineon România extinde dimensiunea investiţiei în cercetare şi specialişti

24 Iulie 2011



  • Un amplu proiect de dotare şi modernizare a laboratoarelor va permite angajarea a 80 de noi ingineri

Echipa Infineon responsabilă de managementul proiectului

După şase ani de la înfiinţarea centrului de cercetare-dezvoltare din Bucureşti al Infineon Technologies, compania continuă să-şi dezvolte capacitatea R&D, în urma câştigării unui complex proiect din cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Lansat la sfârşitul lunii iunie, proiectul se intitulează „Dotarea laboratoarelor Automotive şi ChipCard & Security IC cu echipamente de testare performante pentru o dezvoltare durabilă a centrului de cercetare dezvoltare din Bucureşti al Infineon Technologies” şi se întinde pe o perioadă de 10 ani. Valoarea totală a acestui program este de 9.890.808 LEI, din care valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din fonduri publice este de 2.833.735 LEI, iar valoarea de co-finanţare a beneficiarului Infineon Technologies România este de 7.057.073 LEI.

„Dezvoltarea infrastructurii de cercetare va conduce la crearea de noi locuri de muncă, creşterea numărului şi a valorii proiectelor de cercetare. Pe parcursul duratei proiectului, vor fi create în activităţile de cercetare-dezvoltare 102 noi locuri de muncă, numărul inginerilor din cadrul Infineon România va creşte de la 235 la 315, vor fi achiziţionate 8 echipamente performante, toate acestea determinând până în 2021, conform estimărilor, generarea a 391 de proiecte noi. Mai mult, prognozăm creşterea cu 10% a numărului de produse noi dezvoltate de Infineon România, în 5 ani de la punerea în funcţiune a noilor capacităţi de testare”, afirmă dr. ing. Traian Vişan, Innovation Manager în cadrul Infineon România.

Managerul general Infineon România şi coordonatorul acestui proiect, dr. ing. Michael Neuhaeuser, are în vedere un plan mai larg, perspectiva socio-economică pe care o astfel de investiţie în tehnologie o poate genera pentru ţara noastră: „Acest proces de modernizare a infrastructurii de cercetare va aduce valoare adăugată societăţii, rolul şi impactul R&D devenind, astfel, din ce în ce mai importante pentru industria automotive din România şi creşterea competitivităţii sale. România este foarte puternică în sectorul auto, aici s-au reunit producători de primă mărime precum Renault şi Continental, dar şi o serie de actori importanţi din sfera R&D, care pot securiza pe termen lung un număr mare de locuri pe piaţa forţei de muncă.”

Obiectivul general
al investiţiei vizează creşterea capacităţii de testare, calificare şi verificare a circuitelor integrate a Centrului de Dezvoltare din Bucureşti în timp ce obiectivele specifice sunt orientate către:

• Reducerea deficitului de capacitate de testare atât pentru front-end, cât şi pentru back-end.

• Implementarea noii tehnologii cu plachete de siliciu de 12” (300 mm) pentru departamentul de Securitate pe bază de Circuite Integrate şi Criptografie.

• Angajarea de ingineri de testare şi ingineri de produs şi instruirea acestora pentru operarea la capacitatea maximă a echipamentelor achiziţionate.

• Creşterea cu 10% a numărului de produse noi dezvoltate în cinci ani, după punerea în funcţiune a noilor capacităţi de testare.

Proiectul este util, în condiţiile în care nivelul testării şi validării produselor dezvoltate în cadrul Infineon România reprezintă un factor limitativ faţă de capacitatea de cercetare-dezvoltare şi proiectare. Deşi în Centrul Infineon România există resurse materiale şi umane pentru proiectarea de noi produse, capacitatea redusă de echipamente de testare şi validare determină creşterea costurilor de proiect, iar externalizarea activităţilor de testare şi validare în alte centre determină costuri suplimentare şi, de cele mai multe ori, întârzieri în finalizarea proiectelor. În consecinţă, achiziţionarea de echipamente de testare şi validare, care să vină în sprijinul activităţilor curente de proiectare, era o necesitate, iar creşterea capacităţii de testare va avea ca prim efect mărirea numărului de proiecte pe care Centrul de Cercetare Dezvoltare din Bucureşti va fi capabil să le desfăşoare. Nu în ultimul rând, va creşte şi numărul de ingineri de înaltă calificare necesari pentru asigurarea realizării acestora la calitatea cerută şi în timpul corespunzător.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite