Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa Europe lansează campania de stimulare a plăţilor cu cardul pe internet

12 Septembrie 2011



Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, anunţă lansarea campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plăţile pe Internet. Campania va cuprinde acţiuni educaţionale, precum şi proiecte de PR şi marketing, care urmăresc îmbunătăţirea nivelului de informare a românilor privind siguranţa plăţilor online şi stimularea activării cardurilor în platforma Verified by Visa. Campania care incepe astazi va dura pana in luna noiembrie anul curent.




În prezent, mai puţin de 200.000 de carduri din România, dintr-un total de circa 9 milioane preînrolate de bănci, sunt activate în standardul 3D Secure, pe care este bazat şi sistemul Verified by Visa şi care asigură protecţia tranzacţiilor realizate cu cardul pe Internet.




„Trebuie să depăşim lipsa de informare privind securitatea tranzacţiilor online şi să convingem românii de siguranţa oferită acestor tranzacţii de platforma Verified by Visa. În acest moment, lucrăm împreună cu băncile membre la simplificarea procedurii de înrolare în Verified by Visa, menţinând în acelaşi timp un nivel optim de securitate. De aceste lucruri depinde dezvoltarea comerţului electronic şi îmbunătăţirea serviciilor oferite populaţiei, cum ar fi posibilitatea plăţilor online, cu ajutorul cardurilor, a taxelor şi impozitelor. Ne dorim ca românii să înţeleagă că plăţile cu cardul pe internet sunt sigure, uşor de efectuat şi au mai multe beneficii decât tranzacţiile realizate cu numerar. De exemplu, cumpărătorii au garanţia că pot solicita băncii care le-a emis cardul rambursarea banilor dacă au fost victima unei fraude online, dacă nu au primit produsele comandate sau dacă acestea sunt deteriorate”, declară Cătălin Creţu, General Manager România, Visa Europe.


Conform reprezentantului Visa, nivelul fraudelor online in Romania este de 9 ori mai mic decat media Visa Europe, insa „este o chestiune de timp pana cand Romania va fi luata in vizor de criminalii informatici. Paza buna trece primejdia rea si de aceea militam pentru inrolarea cardurilor in 3D Secure. In trei ani speram sa avem 1 milion de carduri activate in 3D Secure”, adaugă Cătălin Creţu.




Datele Visa arată că 84% dintre europenii care nu fac cumpărături online sunt mai predispuşi să-şi schimbe comportamentul dacă beneficiază de protecţie prin Verified by Visa, în timp ce 71% dintre persoanele care îşi fac în mod obişnuit cumpărăturile online spun că ar achiziţiona mai des.
Peste 300.000 de comercianţi online din Europa s-au înrolat în Verified by Visa. În România, aproximativ 500 de magazine online folosesc standardul 3D Secure, potrivit datelor RomCard.




Înrolarea în Verified by Visa a ajutat companiile şi comercianţii online să economisească aproximativ 225 de milioane de euro în 2010, prin reducerea fraudei online, scăderea costurilor tranzacţiilor şi atragerea unui număr tot mai mare de clienţi pe paginile de Internet, şi se preconizează că va genera economii suplimentare de 375 de milioane de euro până în 2013.




Sistemul Verified by Visa protejează cardurile împotriva tranzacţiilor neautorizate şi oferă siguranţă deplină la cumpărăturile efectuate pe Internet. Prin Verified by Visa, se adăugă un nivel suplimentar de securitate care practic verifică legitimitatea ambelor părţi implicate într-o tranzacţie online.
Mai exact, deţinătorul cardului care s-a înregistrat în Verified by Visa efectuează o tranzacţie doar după ce introduce parola pe care a stabilit-o la momentul înrolării în sistem.
Posesorii de carduri au posibilitatea de a se înregistra în Verified by Visa pe site-ul băncii emitente sau în timp ce îşi fac cumpărăturile pe Internet, direct pe site-ul comerciantului, prin procedura Activation during Shopping (ADS). Această procedură inovatoare face posibil ca orice posesor al unui card emis de o bancă înrolată în sistem, care vrea să plătească cumpărăturile la comercianţi online Verified by Visa, să primească instant un mesaj de activare a sistemului Verified by Visa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite