Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Bitdefender are o identitate noua

13 Septembrie 2011Bitdefender a anunţat azi finalizarea unui proces complex de rebranding. El surprinde evoluţia companiei de-a lungul celor 10 ani de luptă împotriva ameninţărilor informatice şi reflectă misiunea sa în contextul unui mediu virtual din ce în ce mai provocator. Compania Brandient s-a ocupat de conceptualizarea şi implementarea strategiei, a realizat identitatea vizuală şi noul ambalaj al produselor şi a organizat sesiuni de brand engagement în interiorul companiei.


În ceea ce priveşte identitatea vizuală, Brandient a pus la dispoziţia Bitdefender un simbol cu multiple conotaţii: imaginea legendară a dragonului-lup care se găsea pe stindardele de luptă ale dacilor. Jumătate lup, jumătate şarpe, totemul îi proteja pe daci în timpul războaielor, fiind astfel asociat cu ideea de invincibilitate. În interpretarea modernă semnificaţia brandului este completată de atributul inteligenţei superioare, devenind astfel relevantă în contextul societăţii digitale. Totodată, dragonul-lup accentuează originea românească a brandului.
„Sunt foarte mandru sa fiu astazi aici si sa particip la aceasta lansare. Vreau sa multumesc echipei Bitdefender pentru efortul depus de-a lungul acestor ani. 2011 este un an special pentru noi. Anul acesta, vom participa la VMware World la Copenhaga, in octombrie. Compania va fi foarte activa in acest segment al virtualizarii, incepand de anul viitor”, a declarat Florinn Talpes, presedinte Softwin Group.Cu aceasta ocazie Bitdefender a anuntat si lansarea noii versiuni inteligente şi silenţioase a produsului Total Security 2012, care oferă protecţie împotriva celor mai noi tipuri de ameninţări informatice, precum şi împotriva tentativelor de furt de identitate. Totodată, utilizatorii au acum la dispoziţie şi cele mai recente versiuni ale produselor Bitdefender Internet Security 2012 şi Bitdefender Antivirus Plus 2012.


Bitdefender Total Security 2012 a fost creat special pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor care au nevoie de o protecţie continuă a datelor, fără ca activitatea să le fie
perturbată de soluţia de securitate. Noua versiune oferă funcţionalităţi noi, printre care protecţie la navigarea în reţelele de socializare, modul Autopilot şi funcţia Scan Dispatcher (care menţine performanţa sistemului la un nivel ridicat, scanând fişierele doar atunci când procesarea datelor este minimă sau sistemul are activitate foarte redusă).
„Noua generaţie de produse a suferit o schimbare radicală, începând de la interfaţă, care e acum foarte prietenoasă. Totodată, modul de funcţionare Autopilot este perfect pentru cei care nu doresc să fie deranjaţi în niciun fel de produsul lor de securitate. Tehnologiile noastre ocupă constant locul 1 în testările internaţionale de specialitate şi au câştigat aprecierea consumatorilor din toată lumea. Astfel, suntem convinşi că versiunea 2012 ne va consolida poziţia de lider mondial în tehnologii de securitate”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, Bitdefender.


În modul Autopilot, produsul va lua automat deciziile optime de securitate, fără a avea nevoie de niciun fel de intervenţie din partea utilizatorilor. Nicio alertă nu va mai fi generată din partea produsului, nicio configurare nu va mai trebui modificată după ce Bitdefender a fost instalat. Este important de menţionat că, în cazul în care utilizatorii vor dori să ia singuri anumite decizii legate de securitate, vor putea accesa cu uşurinţă tabloul de comandă. Noua funcţie de protecţie în reţelele de socializare filtrează şi blochează ameninţările specifice care circulă pe aceste platforme.
Bitdefender scanează linkurile primite pe Facebook, monitorizează şi face recomandări cu privire la setările de confidenţialitate. Totodată, noile produse Bitdefender au fost gândite astfel încât sarcinile de securitate pe care le declanşează să nu se suprapună cu acţiunile utilizatorului, performanţa sistemului nefiind afectată.
Funcţia Scan Dispatcher rulează sarcini de scanare utilizând algoritmi ce identifică perioadele în care încărcarea sistemului este redusă, eliminând astfel impactul procesului de scanare asupra utilizării curente a sistemului.


Noi funcţionalităţi incluse în Bitdefender Total Security 2012:


- Safebox – Funcţie de backup online şi sincronizare de fişiere. Bitdefender Safebox monitorizează fişierele importante şi le copiază automat pe un server separat atunci când este detectată vreo modificare. Ulterior, fişierele copiate pot fi accesate de pe orice calculator pe care a fost instalatBitdefender. Bitdefender Total Security 2012 oferă un spaţiu de stocare de 2 GB.


- Rescue Mode – Atunci când anumite ameninţări, precum cele de tip rootkit, nu pot fi înlăturate de pe sistemul de operare Windows, computerul e repornit în Rescue Mode – un minisistem de operare bazat pe Linux, care permite recuperarea datelor şi dezinfectarea sistemului.


- Virtualized Browser – Lansează motorul de căutare într-un mediu virtual, izolat de sistemul de operare. Acest lucru previne exploatarea vulnerabilităţilor din motorul de căutare şi preluarea controlului asupra calculatorului de către atacatori.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite