Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

INVENTIKa pentru tineri

22 Septembrie 2011Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) împreună cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) organizează în perioada 05 – 08 octombrie 2011, la Romexpo, cea de-a doua ediţie a evenimentului INVENTIKa pentru tineri.

INVENTIKa îşi propune să ofere cadrul necesar pentru afirmarea şi promovarea tinerilor cercetători şi a invenţiilor acestora în cadrul unui eveniment ce se va bucura de atenţia mass-media, a publicului larg şi în special a cercetătorilor şi oamenilor de afaceri din domeniu. INVENTIKa pentru tineri se va desfăşura în paralel cu Salonul Cercetării din cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti – TIB 2011 şi Ediţia a XV-a a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii noi INVENTIKA 2011, dedicate cercetărilor şi inventatorilor consacraţi.

INVENTIKa pentru tineri, Ediţia a II-a 2011 este o ocazie pentru tinerii pasionaţi de ştiinţă, dar şi pentru cadrele didactice care le îndrumă şi inspiră activitatea, să capete experienţă în promovarea propriilor realizări, să intre în contact cu noutăţile inventicii româneşti şi internaţionale, să participe, să fie evaluaţi de un juriu prestigios şi să câştige.

UEFISCDI a structurat evenimentul pe trei grupe de vârstă corespunzătoare ciclurilor educaţionale primar şi general, liceal şi universitar.
Tinerii sau echipele interesate să participe la INVENTIKa trebuie să urmeze următorii paşi:

• Să prezinte invenţia respectând limitele şi structura impusă
• Să realizeze un film de cca. 1 min. care să prezinte invenţia şi funcţionalitatea ei, film ce va fi incarcat pe Youtube;
• Să transmită formularul completat şi link-ul catre filmul postat pe Youtube pe adresa INVENTIKa@uefiscdi.ro până la data de 30 septembrie 2011.

UEFISCDI va realiza o selecţie a celor mai bune echipe şi invenţii, acestea urmând a fi prezente în cadrul INVENTIKa 2011.

Participanţii vor beneficia de promovarea invenţiilor cu ajutorul UEFISCDI şi a partenerilor săi, iar cele mai impresionante realizări vor fi premiate. Diplome de participare se vor acorda tuturor celor prezenţi la INVENTIKa 2011.

Informaţii suplimentare se găsesc pe site-ul şi pagina de facebook a evenimentului (www.inventik.ro respectiv www.facebook.com/INVENTIKa)Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite