Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

MCSI pregăteşte o strategie pentru Cloud Computing

31 Ianuarie 2012




În câţi ani credeţi că tehnologia Cloud Computing va avea o utilizare comercială largă în România şi care credeţi că vor fi primele sectoare de activitate care o vor adopta?

Tehnologia Cloud Computing este nouă, de aceea, eu personal preconizez că în 2-3 ani o să poată fi implementată pe scară largă, nu numai în România, ci oriunde în lume. Cu siguranţă, sectorul privat va implementa primul soluţiile Cloud Computing, în principal sectorul bancar şi IMM-urile, ele având în acest moment cel mai mult de câştigat de pe urma acestei tehnologii.

Care sunt beneficiile economice ale utilizării unor servicii cloud pentru companiile din România şi pentru ţara noastră, în general?

Beneficiile economice se pot cuantifica pentru fiecare sistem, pentru fiecare aplicaţie în parte, adoptarea tehnologiilor de Cloud Computing venind în urma nevoii de reducere de costuri în situaţia economică existentă. De asemenea, se pot obţine avantaje enorme în urma folosirii acestor tehnologii. Nu trebuie să uităm, însă, şi alt aspect al soluţiilor de Cloud Computing – partea ecologică, prin reducerea amprentei de dioxid de carbon.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite