Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Kapsch face prima achizitie pe piata locala, Squario IT Solutions

06 Februarie 2012



La scurt timp după lansarea oficială a operațiunilor în România, compania Kapsch a anuntat încheierea achiziției companiei Squario IT Solutions SA, companie specializată în implementarea de soluții IT, consultanță, servicii de asistență tehnică și integrare. Această achiziție se înscrie în angajamentul grupului austriac de a investi pe piața locală și de a pune la dispoziția clienților săi o echipă capabilă să răspundă celor mai exigente cerințe.
Squario IT Solutions SA este partener Oracle și activeaza pe piata locala IT din 2008, dispunând de o echipă de specialiști cu experiență îndelungată, unii dintre ei de peste 15 ani, în implementare și consultanță pentru aplicații critice în dezvoltarea activității unor mari companii din sectorul financiar-bancar, petrol și gaze sau organizații din sectorul public.
”Competențele echipei Squario ne ajută să facem un pas înainte în direcția implementării rapide a strategiei noastre de a deveni în următoarea perioadă o companie cu o cotă semnificativă de piață. Împreună cu Squario, Kapsch România are în momentul de față un număr de peste 70 de angajați și un portofoliu variat de proiecte în curs de derulare ce susțin strategia pe care ne-am propus-o”, a declarat Dan Roman, Director General Kapsch România.
Squario a fost implicată în implementări de produse ERP, CRM şi BI, completate cu dezvoltarea de soluții, proiecte de integrare și suport tehnic. Eficiența, productivitatea și tenacitatea echipei Squario, precum și gradul de complexitate al proiectelor în care a fost implicată au constituit argumente solide în decizia de achiziție luată de Kapsch.
”Echipa de consultanți de la Squario deține o experiență deosebită, ce transcede vârsta companiei, probată și certificată de clienții din lista noastră de referințe. Împreună cu colegii de la Kapsch vom putea să ne punem în valoare creativitatea și să dovedim clienților că suntem capabili să le transformăm afacerea într-una mai eficientă, construind, gestionând și folosind la maximum potențialul unor sisteme informatice adaptate nevoilor lor”, a declarat Daniel Oancea, Director General Squario IT Solutions SA.
Valoarea tranzacției este confidențială și se înscrie în estimarea volumului de investiţii preconizat pentru următorii trei ani, între 7 și 10 milioane de euro.
”Procesul de achiziție de firme de pe piaţa din România va continua și în 2012, orientarea fiind spre companii cu competențe clare în anumite nișe sau segmente de piață, dinamice, flexibile și complementare cu competențele deja existente”, a completat Franz Semmernegg, Chief Executive Officer al Kapsch BusinessCom.
Achiziția Squario și viitoarele achiziții de companii preconizate de Kapsch în România constituie un element de suport suplimentar în îndeplinirea obiectivului stabilit de grupul austriac pe piața locală, acela de a atinge un volum anual de afaceri de 15 milioane EUR în următorii trei ani. Compania va fi capabilă să își adapteze rapid oferta și se va număra printre organizațiile a căror creștere va fi mai mare decât media pieței. De altfel, un studiu Erste Group asupra pieței IT din regiunea Europei Centrale și de Est, dat publicității la sfârșitul anului trecut, menționează fuziunile și achizițiile ca fiind un element care va contribui în 2012 la proiecția de creștere cu 12,7% a pieței IT din România. Aceste fuziuni și achiziții vor conduce la o evoluție pozitivă a afacerilor companiilor consolidate și, concomitent, vor asigura un grad superior de reacție și răspuns la cerințele clienților.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite