Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ab-Solut - a 9-a implementare in sectorul bancar romanesc!

24 Noiembrie 2005




Mai departe, speram ca pana la sfarsitul anului sa avem deja o versiune a migrarii bazei de date si o versiune de parametrizare pentru banca, dupa care vom incepe testele in paralel cu aplicatia si trecerea „live“. Punctul nostru de lucru este acum la Sibiu, unde am instalat deja un server de test la care sunt conectate toate sucursalele astfel incat toti utilizatorii sa poata accesa aplicatia de test. Din punctul de vedere al organizarii, iarasi doresc sa multumesc conducerii bancii pentru ca intr-un timp scurt ne-au asigurat toate conditiile de lucru pentru instruirea personalului.


Ne-am fixat termenul de 1 mai 2006 ca data de punere in functiune din mai multe considerente: ne convine sa se inceapa functionarea reala pe noul sistem informatic in prima zi din luna si este de dorit ca pentru rularea procedurilor de migrare a bazei de date, sa beneficiem de un week-end. Cunoscand experienta pe care o are echipa noastra de implementare, complexitatea proiectului si mediul profesional bun din banca, cea mai convenabila data din 2006 ni s-a parut ziua de 1 mai. Sunt optimist in ceea ce priveste derularea implementarii de la Carpatica, termenul pe care ni l-am asumat fiind perfect acoperitor.


Poate sa va creeze dificultati numarul relativ mare de unitati din reteaua bancii?


Liviu Gheorghe: In orice proiect pot aparea dificultati neprevazute, totul este ca experienta sa te ajute sa le depasesti. In cazul de fata, pentru stabilirea termenului final de implementare, noi consideram ca am evaluat corect situatia existenta si nu ma astept sa intampinam dificultati pe perioada implementarii.




Carpatica se aliniaza la cerintele Basel II


Nicolaie Hoanta – Presedinte al Bancii Comerciale CarpaticaRaspunsurile D-lui Nicolaie Hoanta – Presedinte al Bancii Comerciale Carpatica la intrebarile adresate de revista Market Watch cu ocazia deciziei bancii de implementare a unui nou sistem informatic.


Care au fost necesitatile care au impus dezvoltarea si perfectionarea sistemului informatic al bancii?


Nicolaie Hoanta: Principalele argumente care au contribuit la luarea deciziei de schimbare a sistemului IT au fost:

  • Dezvoltarea teritoriala a bancii (peste 100 de unitati operative) si modul din ce in ce mai greu de gestiune intr-un sistem descentralizat
  • Necesitatea de a avea anumite informatii in timp real, informatii care intr-un sistem descentralizat sunt obtinute cu oarecare intarziere
  • Posibilitatea structurarii informatiilor in conformitate cu noile cerinte privind standardele internationale de contabilitate, cerintele Basel II, etc.


    Care este strategia bancii cu privire la investitiile in sistemul IT, motivatii si aprecieri fata de alegerea solutiei Probass?


    Nicolaie Hoanta: Unul din obiectivele strategice ale bancii este dezvoltarea tehnologiei IT. Alegerea unei noi solutii s-a bazat pe nevoia ca noul sistem sa raspunda la cerintele bancii pe termen lung.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite