Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Romtelecom lanseaza solutii de videoconferinta

06 Martie 2012



Romtelecom a lansat Reteaua de Colaborare Video (Video Collaboration Network), o solutie pentru segmentul business, care permite companiilor sa organizeze gratuit intalniri video intre diferite zone ale tarii, fara a fi nevoite sa suporte costuri legate de transport sau achizitii de echipamente.
Reteaua de Colaborare Video va fi disponibila gratuit pana la sfarsitul lunii august, fiind construita in colaborare cu Polycom, investitia cifrandu-se la 1 milion de euro. Romtelecom lucreaza la acest proiect de doi ani.


Reteaua demonstrativa de Colaborare Video consta intr-o retea de sali, special configurate si echipate, in 4 hoteluri: Bucuresti (Ramada Nord), Cluj-Napoca (City Plaza), Timisoara (Hotel Timisoara) si Sibiu (Ramada).


„Am incercat sa facem un calcul al costurilor pe care le presupun aceste calatorii de afaceri pentru companiile din Romania. In prezent, sunt operate 19 zboruri pe zi intre Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, de luni pana vineri, majoritatea pasagerilor calatorind in interes de serviciu. In cazul unui numar mediu de 100 de pasageri pe fiecare cursa, cu un pret mediu al unui bilet dus/intors de 150 de euro si cu o medie de salariu a unui angajat la nivel executiv pe zi de 100 de euro, intr-un singur an, in cele 220 de zile lucratoare, companiile cheltuiesc peste 70 de milioane de euro – 44 milioane de euro cheltuieli de calatorie, la care se adauga salariile anuale ale persoanelor care calatoresc in interes de afaceri si care ajung cam la 29,3 milioane de euro pe an, conform calculelor noastre. Cum avem la randul nostru de administrat o afacere, intelegem cat de important este sa fii rapid, agil si eficient. La acest lucru ne-am gandit cand am dezvoltat aceasta solutie”, a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, Segment Business, Romtelecom.


Principalii jucatori pe piata solutiilor de videoconferinta la nivel mondial sunt Cisco si Polycom. In Romania, Romtelecom colaboreaza cu ambele companii, fiind partener Gold, atat pentru Cisco, cat si pentru Polycom. De altfel, solutia
tehnologica prezentata azi este oferita de Polycom, iar Cisco ofera infrastructura de retea.


Companiile pot opta pentru achizitionarea intregului echipament, costurile pornind de la 1.000 de euro pentru un terminal desktop sau pentru un abonament lunar, in valoare de 15 euro pe luna. Solutia poate fi utilizata de pe iPhone, iPad, terminale Android, un terminal video dedicat sau un terminal desktop sau se poate utiliza sistemul de teleprezenta.


Conform informatiilor prezentate de George Makowski, piata solutiilor de videoconferinta din Romania este de aproximativ 3 milioane de euro.
„Ne asteptam ca piata sa creasca cu 30% pe an, din doua motive: Romania este o piata sensibila la pret si costuri; am dezvoltat aceste tehnologii pentru ca suntem convinsi ca piata trebuie sa aiba aceste solutii. In Romtelecom folosim solutia de videoconferinta si am reusit cresterea productivitatii si reducerea costurilor operationale”, adauga George Makowski.


Cu aceasta ocazie, Romtelecom a anuntat si cooptarea in echipa a Daniei Selaru, Key Accounts Sales Director, inainte Country Global Technology Services Manager la IBM Romania si a Ancai Stancu, Director Government Sales, inainte ES Public Sales la HP Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
h.s2.
Eu recomand. Amuzant faptul că o femeie de lucru pe ea, care a dus banii de la HP de a avea sex cu colegii din întreaga lume în multe locuri. Anca Stancu ...
16 Mai 2012, 09:41:29