Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Iqon si Crescendo implementează platforma „Vblock”

25 Aprilie 2012



Iqon şi Crescendo au finalizat proiectul de consolidare a infrastructurii IT a Grupului Rompetrol, de migrare înspre arhitectura de tip private cloud computing Vblock, o iniţiativă în premieră pentru Europa de Sud-Est.


Proiectul, cel mai mare de acest fel din România, a urmărit asigurarea resurselor hardware pentru adoptarea în cadrul Grupului Rompetrol a soluției SAP de management a resurselor companiei precum și consolidarea a 575 de servere fizice și 11 sisteme de stocare.
Pentru această investiție, Grupul Rompetrol estimează un indicator ROI (Return on Investment) de 22%, beneficiile principale fiind optimizarea costurilor operaționale și creşterea vitezei de răspuns a IT-ului la nevoile de business ale organizaţiei, pe fondul îmbunătățirii tuturor parametrilor tehnici ai infrastructurii.


„Mutarea infrastructurii IT&C în Cloud a fost un success pentru Grupul Rompetrol. Din punctul meu de vedere, avantajul oferit de platforma Vblock se poate exprima în doar patru cuvinte: best value for money”, afirmă Askar Zhakenov, Group IT Director Rompetrol.


În cadrul proiectului, Crescendo a lucrat în echipă cu specialiștii Iqon, integrator de sisteme şi unul din cei mai mari jucatori pe piaţa outsorcing-ului din România, printre clienţi numărându-se şi Grupul Rompetrol, căruia îi asigură complet funcţiunea IT.
„Adoptarea platformei Vblock a oferit Grupului Rompetrol o infrastructură IT unitară, cu un nivel ridicat de flexibilitate. Pentru noi, aceste beneficii se traduc în usurinţă de administrare şi viteză de răspuns la solicitările business-ului clientului nostru”, afirmă Cristian Bălulescu, Director Operaţional Iqon.


„Prin investiţiile realizate, Grupul Rompetrol a demonstrat încă o dată deschiderea către tehnologie și inovaţie, ca suport pentru atingerea obiectivelor de business. Suntem onoraţi că am avut oportunitatea de a fi implicaţi în acest proiect, alături de partenerii Iqon şi VCE - Cisco, EMC ,Vmware”,completeaza Marius Tulea, General Manager Crescendo.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite