Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky lanseaza PURE 2.0

27 Aprilie 2012Kaspersky Lab lansează Kaspersky PURE 2.0, o soluţie pentru securizarea sistemelor PC de acasă, care combină tehnologii de protecţie a identităţii, a parolelor şi a fişierelor multimedia, precum şi un modul special pentru supravegherea activităţii online a copiilor. Kaspersky PURE 2.0 oferă posibilitatea administrării centralizate, de la un singur computer, a securităţii tuturor PC-urilor din locuinţă.


Suita Kaspersky PURE 2.0 vine cu funcţionalităţi noi şi îmbunătăţite, comparativ cu versiunea anterioară, şi protejează utilizatorii individuali de viruşi, spyware, troieni, spam, hackeri, viermi, rootkit-uri şi alte ameninţări informatice periculoase. În acelaşi timp, soluţia se actualizează automat, nu deranjează utilizatorul cu solicitări inutile şi nu blochează resursele computerului.


Suita foloseşte, pe lângă metodele de protecţie tradiţionale, pe bază de semnături, cele mai noi tehnologii cloud şi de protecţie proactivă, pentru a oferi un răspuns mai rapid şi mai eficient la ameninţările informatice, care devin din ce în ce mai complexe.


Funcţia Safe Run din Kaspersky PURE 2.0 a fost îmbunătăţită. Aceasta permite executarea unui program suspect sau deschiderea unei pagini web într-un mediu virtual izolat, pentru a le verifica înainte de a le rula direct pe computer. Dacă se întâmplă ca acel program să fie virusat sau website-ul să distribuie malware, ameninţările informatice nu vor afecta sistemul.


O altă funcţie este System Watcher, care monitorizează comportamentul aplicaţiilor active în sistem. Dacă un anumit program modifică structura unor fişiere sau rulează o acţiune periculoasă, System Watcher o va opri şi va readuce sistemul la starea iniţială, prin roll-back. Această funcţie a fost îmbunătăţită, oferind acum posibilitatea efectuării de roll-back chiar şi pentru o modificare ce s-a produs într-o sesiune anterioară.


Kaspersky PURE 2.0 foloseşte noua tehnologie File Advisor, pentru a evalua siguranţa unui fişier înainte ca acesta să fie rulat. Informaţiile despre activitatea programelor care operează pe computer sunt trimise la Kaspersky Security Network, reţeaua cloud a Kaspersky Lab, unde sunt analizate şi comparate cu datele referitoare la reputaţia lor. Dacă un program iniţiază o activitate suspectă, structura comportamentală va fi adăugată în bazele de date antivirus ale Kaspersky Lab, funcţie care permite blocarea altor programe periculoase cu un comportament similar.


La acestea se adaugă şi funcţia URL Advisor. Încorporată în bara de elemente a browser-ului web, aceasta atenţionează utilizatorul asupra rezultatelor din motoarele de căutare, care conţin resurse infectate sau pagini de phishing. Fiecare astfel de link este marcat cu un indicator colorat.


Home Network Control permite, de la un singur PC, verificarea nivelului general al securităţii pentru toate computerele din reţeaua de acasă şi actualizarea bazelor de date cu semnături. Un modul al Home Network Control este şi cel de control parental, care oferă posibilitatea supravegherii activităţii online a copiilor.


Alte module incluse în noul Kaspersky PURE 2.0 sunt:
-Password Manager, pentru crearea de parole puternice, stocarea şi administrarea lor cu uşurinţă, prin accesarea bazei de date utilizând o singură cheie de acces, un stick USB sau un dispozitiv cu bluetooth, asemenea unui telefon mobil;
-Safe Notes, care permite stocarea informaţiilor confidenţiale, ca PIN-urile cartelelor SIM, codurile de activare a soft-urilor folosite, detaliile de paşaport, numărul cardurilor de credit etc.;
-Tastatura virtuală, utilă în procesul de autentificare pe site-urile băncilor sau a magazinelor online, fără pericolul ca datele confidenţiale să fie interceptate de infractorii cibernetici;
-back-up şi restaurare a datelor, ce oferă opţiunea selectării oricărui hard disk, mediu de stocare portabil sau server FTP ca destinaţie de stocare a fişierelor de back-up protejate cu parolă. Acest ultim modul a fost îmbunătăţit şi permite crearea de copii de rezervă pentru toate categoriile de fişiere (muzică, filme, fotografii etc.) mult mai uşor.


Nu în ultimul rând, funcţia File Shredder şterge complet şi ireversibil fişierele din computer, pe care utilizatorul doreşte să le îndepărteze în siguranţă, fără pericolul ca ele să fie recuperate de infractori cibernetici.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite