Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM ofera Reveleus Basel II, solutie dedicata pentru implementarea acordului Basel II

02 Februarie 2006




Solutia furnizeaza un cadru de lucru pentru implementarea diverselor abordari – Standardizata, Abordarea pe Baza de Modele Interne (IRB de baza), Abordarea Avansata Bazata pe Modele Interne (IRB avansat) pentru riscul de credit sau metoda Indicatorului de Baza, metoda Standardizata sau metoda Evaluarii Avansate pentru riscul operational.


Toate acestea pot fi configurate in paralel. Folosind Reveleus, bancile pot evalua diversele combinatii si pot masura impactul asupra necesarului de capital, in mod regulat, luand astfel cele mai bune decizii privind combinatia optima. Se pot executa in paralel toate aceste modele statistice si se pot lua in considerare inclusiv evenimente viitoare pentru a urmari evolutia indicatorilor.


De asemenea, Reveleus furnizeaza mecanismele de raportare conform Pilonilor 2 si 3 si ofera o transparenta totala privind regulile de calcul, transparenta necesara supervizarii chiar si a celor mai mici detalii, conform Pilonului 2 al acordului.


Reveleus are o structura modulara, deschisa, special proiectata pentru a se integra cu sistemele existente si pentru a proteja astfel investitiile deja realizate de banca pentru atingerea conformitatii cu Basel II.


De exemplu, solutia are functionalitati de modelare avansata pentru a calcula diversele componente ale riscului precum PD/LGD folosind metodele „Linear Regressions” sau „Logistic Regressions”. Pentru bancile care isi pot calcula indicatorii PD si LGD, Reveleus Basel II este proiectata sa poata integra aceste estimari in calculele pe care le face furnizand astfel rezultatul final de o maniera integrata.


„Prin functionalitatile pe care le ofera, prin completitudinea sa, prin know-how-ul specific Basel II dar si prin tehnologia si flexibilitatea dovedita, solutia Reveleus Basel II reprezinta o alegere potrivita pentru bancile din Romania ce privesc implementarea acordului Basel II ca pe o oportunitate de a-si remodela business-ul, de a scadea costurile, de a deveni mai competitive si de a aplica cele mai bune practici. Competentele ATC ROM, expertiza consultantilor romani si suportul local vin in intampinarea acestor banci.” ne-a declarat in incheiere Dl. Adrian Paraschiv.



„Prin Reveleus, i-flex a realizat o investitie majora in capabilitati si functionalitati ce acopera managementul riscului, plasand aceasta solutie in cvadrantul liderilor incontestabili. Pornind de la o vasta experienta in domeniul bancar, i-flex a continuat sa-si dezvolte competente specializate in sectorul managementului riscului si in particular in Basel II. Aceasta abordare constituie in fapt mai mult o furnizare de servicii de consultanta decat o implementare de solutie dedicata. Reveleus are o oferta completa privind gestionarea riscurilor de credit, de piata si operational.”


Magic Quadrant for Basel II Risk Management Application Software, 16 September 2005


Pentru a primi un exemplar al studiului Gartner privind solutiile existente pe piata pentru implementarea Basel II, puteti contacta ATC ROM la adresa de e-mail: office@atcrom.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite