Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Ericsson a gazduit in Romania Eurocloud Day

29 Mai 2012



Ericsson și Eurocloud au organizat împreună varianta locală a celei mai mari conferinţe online despre cloud computing din Europa.


Cu ocazia zilei europene dedicate serviciilor de cloud computing, Ericsson a găzduit împreună cu organizația EuroCloud Europe un eveniment local destinat furnizorilor și specialiștilor români din domeniu. Transmisă în timp real în 14 țări din Europa, conferința a avut ca scop conectarea online cu personalități internaționale și factori de decizie în dezvoltarea pieței europene de cloud computing.
EuroCloud Day este o zi unică în care fiecare organizație locală EuroCloud organizează evenimente pentru membri și parteneri locali în paralel cu sesiunile live transmise din Bruxelles și Paris. În cadrul evenimentului găzduit de Ericsson s-au purtat discuții cu furnizorii globali și locali de soluții de cloud computing, reprezentanți ai administrației publice, distribuitori de servicii de internet și operatori telecom despre noile modalități de promovare a beneficiilor soluţiilor de cloud computing în Europa. Evenimentul a inclus transmisiuni video în direct din partea unor personalități importante din domeniu, precum Pierre-Jose Billotte, Președintele EuroCloud Europe, şi Neelie Kroes, Vicepreședinte al Comisiei Europene și responsabilă cu Agenda Digitală 2020.


„Noi credem că serviciile de cloud computing aduc o multitudine de beneficii atât companiilor de toate mărimile, de la cele mai mici la giganţi mondiali, cât şi instituţiilor guvernamentale, datorită capacităţii lor de a reduce semnificativ investiţiile în IT, de a îmbunătăţi serviciile furnizate, de a crea noi oportunități de afaceri și de a contribui la economisirea energiei prin utilizarea mai eficientă a echipamentelor hardware. De aceea, Ericsson consideră că este important să colaborăm cu alţii furnizori de servicii cloud pentru a găsi cele mai bune soluţii de dezvoltare a pieței europene și locale de cloud. În acest context, Eurocloud Day a fost ocazia perfectă pentru a reuni toți jucătorii importanți de pe piața de cloud computing din România și pentru a discuta despre viitorul acestui tip de soluţii”, a declarat Vasilios Koulouris, Head of Engagement Practices, Ericsson South Eastern Europe.
Viziunea Ericsson a unei societăţi permanent conectate, în care orice lucru care poate beneficia de conexiunea la Internet va fi astfel conectat, are la bază convergenţa a trei forţe tehnologice: mobilitate, broadband şi cloud. În ultima perioadă, soluţiile de cloud tot mai prezente pe piaţă au adăugat o nouă dimensiune conceptului, oferind mai multă libertate şi dându-le utilizatorilor posibilitatea să se bucure de aceeaşi experienţă de utilizare de pe orice dispozitiv ar dori, fie smartphone-uri, laptopuri, netbook-uri sau tablete PC.


Portofoliul tot mai extins de soluţii de cloud Ericsson urmăreşte atât îmbunătăţirea calității serviciilor furnizate de către partenerii de business, cât și reducerea timpului scurs între momentul proiectării unui produs şi lansarea sa pe piaţă sau a costurilor pentru operatori. Astfel, Ericsson a încheiat parteneriate strategice cu Akamai Technologies pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a tehnologiei cloud și cu Novatium pentru eliminarea complexității asociate protecţiei anti-virus și a nevoii utilizatorului final de a moderniza periodic programele software. De asemenea, Ericsson a dezvoltat concepte ca Network-enabled Cloud și Mobile Cloud Accelerator, încercând să îmbine şi să susţină dezvoltarea comună a tehnologiilor de cloud computing şi a reţelelor telecom.


„Eurocloud este rețeaua europeană a industriei de cloud cu cea mai mare creștere din ultimii ani, prezentă acum în 28 de țări, printre care și România. În perspectiva construirii pieței digitale unice europene, comunitatea europeană de cloud se regăsește la o intersecție de interese și trebuie să răspundă la o serie de provocări comune, pentru ca în viitor industria să beneficieze de încrederea totală a consumatorilor: interoperabilitate, standardizare, încredere, securitate, certificare. Scopul Eurocloud România este de crea o comunitate românească activă de cloud și de promova inovația și beneficiile induse prin noile metode de computing inteligent”, a declarat Elena Zvarici, coordonator Eurocloud România.


Începând cu luna iunie, activitatea Eurocloud România va include Premiile Cloud 2012 pentru aplicații inovative și Certificări Servicii/Aplicații Cloud - inițiativă de a lansa certificări autorizate la nivel european pentru partea de securitate și performanțele serviciilor românești de cloud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite