Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

SAP, lider pe segmentul de soluţii Business Intelligence

29 Mai 2012



Potrivit companiei de consultanţă Gartner Inc., SAP, companie specializată în furnizarea de soluţii software de business, a fost desemnată lider mondial pe segmentul aplicaţiilor de tip Business Intelligence (BI), cu o cotă de piaţă în 2011 de 23,6%, în timp ce veniturile SAP pe acelaşi segment au crescut anul trecut faţă de 2010 cu 19,5%.
Suntem de părere că această creştere pe segmentul de Business Intelligence, care a depăşit evoluţia pieţei, demonstrează faptul că soluţiile de acest gen sunt din ce în mai utile companiilor, care înţeleg necesitatea unor astfel de aplicaţii în procesul decizional. Managerii au nevoie de multiple şi diverse informaţii pentru a putea implementa corect strategiile de dezvoltare”, a declarat John Schweitzer, prim-vicepreşedinte şi director general al diviziei Analytics din cadrul SAP.
În 2011, SAP a continuat investiţiile în dezvoltarea soluţiilor de analiză şi a adăugat în portofoliul său aplicaţii noi, precum SAP BusinessObjects Predictive Analysis, care permite utilizatorilor să realizeze diferite scenarii pe baza unor decizii de business şi astfel asigură adoptarea celor mai bune măsuri pentru creşterea şi consolidarea business-ului. În plus, noua versiune a soluţiei SAP BusinessObjects Planning and Consolidation, care poate fi rulată pe platforma SAP HANA, va permite clienţilor accelerarea activităţilor de planificare şi raportare financiară, astfel încât să asigure cea mai bună execuţie bugetară, chiar şi atunci când există un volum foarte mare de date. De asemenea, SAP a îmbunătăţit şi aplicaţiile de analiză specifice pentru fiecare industrie în parte, astfel încât acestea să poată fi implementate mai rapid în cadrul companiilor private.
Investiţiile realizate de SAP pe zona de Business Intelligence arată că în continuare este loc de inovare pe acest segment, iar organizaţiile resimt din ce în ce mai mult nevoia unor aplicaţii de analiză şi raportare care să le ajute în desfăşurarea activităţilor. Apreciez că într-un viitor apropiat, va creşte interesul pentru astfel de soluţii şi pentru companiile locale, care, cel puţin deocamdată, sunt mai mult concentrate pe soluţiile de bază, de tip ERP. (...) În 2011, apreciez că soluţiile de tip Business Analytics au avut o pondere similară cu anul anterior. În continuare procentul cred că se află la sub 10% din piaţa locală totală de soluţii software de business, însă sperăm că acest nivel se va atinge spre sfârşitul lui 2012”, a apreciat şi Valentin Tomşa, directorul general al SAP România, subsidiara locală a companiei germane.
Potrivit ultimelor date disponibile referitoare la piaţa locală de soluţii de tipul Business Analytics (un segment de piaţă mai larg, care cuprinde atât soluţiile BI, cât şi alte tipuri de soluţii de analiză şi control) valoarea pieţei s-a ridicat în 2010 la 4,78 milioane de dolari, respectiv 5,9% din totalul pieţei locale de soluţii software de business.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite