Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia accelerează accesul la internetul mobil prin lansarea gamei de terminale Asha Touch

06 Iunie 2012



Nokia a lansat gama de terminale mobile Asha Touch, oferind o experienţă touch completă la preţuri foarte accesibile. Cele trei modele noi - Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 şi Nokia Asha 311 – completează gama de terminale Asha, lansată în octombrie 2011, care a reprezentat un succes de piaţă. În prezent, 10 modele Asha sunt disponibile în peste 130 de ţări, oferind consumatorilor tineri, sociali, o gamă de terminale potrivite stilului lor de viaţă.
Aceste noi terminale au fost create pentru a oferi o experienţă bogată, similara cu cea oferită de un smartphone, consumatorilor care doresc să îşi diminueze costurile asociate traficului de date şi să beneficieze de o durată mai lungă de viaţă a bateriei. Nokia Asha 305, Asha 306 şi Asha 311 oferă o interfaţă touch complet nouă, îmbinând uşurinţa în utilizare dovedită în tradiţia Nokia cu inovaţii în domeniul design-ului digital.
Având un design atrăgător, Nokia Asha 311 este un terminal 3,5G rapid, cu ecran capacitiv şi procesor de 1GHz, care oferă o experienţă de internet excelentă. Nokia Asha 305 este un telefon distractiv şi accesibil, cu dual SIM cu funcţia exclusivă Easy Swap. Nokia Asha 306, este o versiune single SIM, fiind cel mai accesibil terminal Wi-Fi livrat de Nokia până acum.
“Prin introducerea gamei Asha Touch pe piaţă, ne reconfirmăm angajamentul de a conecta următorul milliard de consumatori,” a declarat Mary T. McDowell, Vicepreşedinte Executiv, Mobile Phones, Nokia . “Aceste terminale aduc ceea ce consumatorii tineri, urbani, apreciază cel mai mult – un terminal cu design atrăgător şi o experienţă intuitivă şi accesibilă de conectare la internet, la prietenii lor şi la o lume a divertismentului, aplicaţiilor şi conţinutului web.”

Ideale pentru internet mobil rapid şi accesibil şi divertisment
Noile terminale beneficiază la maxim de avantajele Nokia Browser 2.0, o actualizare recentă importantă, care utilizează tehnologia cloud a Nokia pentru a reduce traficul de date cu până la 90%, astfel că utilizatorii se bucură de acces mai rapid şi mai avantajos la internet. Paginile web se încarcă de până la trei ori mai rapid, comparativ cu dispozitive fără browsing accelerat bazat pe cloud, astfel încât utilizatorii pot găsi şi selecta cu uşurinţă dintre peste 10.000 de aplicaţii disponibile spre descărcare. Acestea oferă o experienţă mai interactivă şi mai bogată de utilizare, folosind mai puţine date decât o aplicaţie independent conectată la internet.
Consumatorii pot păstra legătura cu uşurinţă cu prietenii şi familia printr-o simplă atingere şi pot partaja fişiere şi link-uri în reţelele lor sociale. Mai mult, capabilitatea Download Manager a Nokia Browser ajută utilizatorii să gestionaze cu uşurinţă conţinutul extern, să salveze fişiere audio, video sau imagini pe o cartelă de memorie, în timp ce navighează pe internet.
Gama Asha se bucură, de asemenea, de suport din partea dezvoltatorilor şi consumatorilor. Nokia Store a depăşit recent pragul de 5 miliarde de descărcări. Din ianuarie până în aprilie, 42% din conţinutul descărcat din Nokia Store a fost livrat pe terminale Asha şi alte terminale Nokia bazate pe ecosistemul Java ecosistem. Cu doar un an în urmă, acest procent era de 10%. De asemenea, 410 dezvoltatori Nokia au creat aplicaţii ce au înregistrat peste 1 milion de descărcări. India Games şi Pico Brothers tocmai au depăşit 100 de milioane de descărcări.
Alături de experienţa online excelentă oferită, Nokia Asha 305, Asha 306 şi Asha 311 au fost create şi pentru a oferi divertisment. Toţi utilizatorii vor primi un cadou exclusiv de 40 de jocuri EA ce pot fi descărcate gratuit* şi păstrate. Aceste jocuri de acţiune, sport sau arcade includ titluri precum Tetris, Bejeweled, Need for Speed: The Run şi EA SPORTS (TM) Fifa 2012. Nokia Asha 311 oferă, de asemenea jocul Angry Birds cu 15 niveluri preinstalate. Ideal pentru a beneficia la maxim de capabilităţile touch şi procesorul de 1GHz.
“Nokia face un nou pas interesant înainte în conectarea consumatorilor la Internet, dorind să îmbunătăţească experienţa acestora printr-o nouă interfaţă touch care permite companiei să fie competitivă în noile segmente de preţ ale produselor de masă. Piaţa de masă reprezintă un segment competitiv, dar considerăm că portofoliul actualizat de terminale Nokia Asha include un pachet atractiv care permite consumatorilor să îşi diminueze costurile de utilizare, beneficiind de avantaje precum browserul comprimat şi durata extinsă de viaţă a bateriei”, a declarat Neil Mawston, Director Executiv al diviziei pentru cercetare în domeniul dispozitivelor, Strategy Analytics. “Este, de asemenea, interesant de notat modul în care Nokia promovează strategia Asha, prin lansări globale ce au loc în pieţe importante, cu creştere rapidă, precum Asia. Reacţia consumatorilor locali va fi foarte probabil una pozitivă”.
Nokia Asha 311 este un terminal touch plin de culoare şi compact, care oferă toate capabilităţile pe care utilizatorii le pot aştepta pentru o experienţă mobilă captivantă. Este echipat cu un ecran capacitiv din sticlă cu filtre de polarizare, rezistent la zgârieturi, oferind utilizatorilor cea mai bună experienţă de utilizare din punct de vedere al interfeţei unice şi pline de culoare. Nokia Asha 311 dispune de o cameră de 3,2 megapixeli, având preinstalat serviciul Nokia Maps, alături de versiunea cu 15 niveluri a jocului Angry Birds.
Aplicaţiile preinstalate asigură acces rapid la Facebook, Twitter şi multe alte reţele de socializare globale iar datorită Nokia Browser, utilizatorii se bucură de internet mobil rapid şi accesibil. Terminalul include şi cele mai populare servicii de messaging. “WhatsApp are o viziune clară de a crea o aplicaţie de messaging fiabilă şi uşor de folosit care permite utilizatorilor să păstreze legătura cu familia şi prietenii din întreaga lume,” a declarat Brian Acton, Co-Fondator, WhatsApp Inc. “Prin parteneriatul cu Nokia, care are o acoperire globală extinsă, aplicaţia WhatsApp devine disponibilă pentru terminalele Asha Touch, ceea ce ne va permite să ne realizăm misiunea cheie".
Nokia Asha 305 este un terminal dual SIM cu Easy Swap, care îi ajută pe utilizatori să beneficieze la maxim de capabilităţile sale, menţinând în acelaşi timp controlul asupra costurilor lor. Terminalul dispune de un ecran tactil WQVGA de 3 inchi rezistent şi luminos, precum şi de conectivitate Bluetooth şi Dual Band. Terminalul are o cameră de 2 megapixeli, oferind Nokia Maps şi revoluţionarul Nokia Browser, care contribuie semnificativ la reducerea costurilor asociate traficului de date. De asemenea, 40 de jocuri EA sunt disponibile gratuit spre descărcare pentru fiecare telefon.
Nokia Asha 306 este versiunea single-SIM a Nokia Asha 305. Alături de capabilităţile extinse oferite de acesta din urmă, precum ecran tactil WQVGA de 3 inchi, luminos şi rezistent şi 40 de jocuri EA gratuite –o ofertă exlusivă Nokia, noul Nokia Asha 306 oferă şi WLAN, permiţând utilizatorilor să rămână conectaţi atunci când se află în mişcare. Oferă, de asemenea, suport pentru streaming video atât prin GPRS cât şi prin WLAN.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite