Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

BRINEL sustine tinerii talentati in IT&C

06 Iunie 2012



Compania BRINEL susține în acest an 16 tineri prin proiectul Școala de Excelență „TalentIT”. 16 studenți sunt implicați în proiectele BRINEL din zonele de software, hardware și comunicații. Membrii Școlii de Excelență sunt îndrumați de către specialiști cu expertiză din cadrul BRINEL, care sunt implicați în proiect în calitate de mentori și beneficiază și de suportul unui profesor coordonator din partea Universității Tehnice din Cluj-Napoca.


Pe lângă oportunitatea de a fi implicați în proiecte reale, de mare anvergură, realizate în cadrul BRINEL, studenții au posibilitatea să utilizeze tehnologii de ultimă oră, folosite în proiectele dezvoltate de BRINEL, care sunt puse la dispoziție de liderii mondiali IT&C: HP, Microsoft, IBM, Oracle, Cisco etc. Studenții care doresc să experimenteze au la dispoziție Laboratorul „TalentIT” din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, dotat de BRINEL cu tehnologie de ultimă generație.


Pe parcursul programului, fiecare student este recompensat pentru implicarea sa printr-o bursă lunară în valoare de 800 de lei, iar cei care doresc să se specializeze au posiblitatea de a urma cursuri și de a obține certificări în domeniul IT&C.


„Proiectul TalentIT a presupus până în prezent o investiție de peste 200.000 lei, costuri în care sunt incluse atât cele legate de dotarea Laboratorului «TalentIT» din cadrul Universității Tehnice din Cluj- Napoca, precum și bursele acordate studenților. Pe lângă această investiție, punem la dispoziția studenților tehnologii în valoare de câteva milioane de lei. Dorim ca pe viitor să extindem acest parteneriat și la nivelul altor universități, la facultățile cu profil tehnic, în așa fel încât tot mai mulți tineri să poată beneficia de acest program”, a declarat Marcel Borodi, CEO BRINEL.


Aflat în al treilea an de la înființare, programul Școala de Excelență „TalentIT” se alătură numeroaselor acțiuni pe care BRINEL le-a dezvoltat în colaborare cu universitățile și cu organizațiile studențești pentru susținerea tinerilor pasionați de tehnologie – workshop-uri, training-uri sau concursuri – toate având ca scop creșterea nivelului de cunoștințe practice în rândul tinerilor.


Demarat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, „TalentIT” este un program educațional adresat tinerilor care vor să înceapă o carieră în IT&C, menit să creeze un cadru în care studenții pot să pună în practică noțiunile teoretice învățate în școală.
Din 2009 și până în prezent, aproximativ 30 de studenți au făcut parte din program, aceștia fiind selectați din peste 150 de aplicanți.

„Ne bucurăm de succesul pe care l-a înregistrat Școala de Excelență în acest an și sunt convins că la următoarea sesiune de înscrieri ce va avea loc în toamnă, numărul studenților interesați de acest proiect va crește considerabil. Implicarea BRINEL în acest proiect este de apreciat și suntem încântați de faptul că ne putem pregăti studenții la cele mai înalte standarde, atât la nivel teoretic cât și la nivel practic”, a declarat Bogdan Orza, coordonatorul Școlii de excelență „TalentIT” din partea Universității Tehnice din Cluj-Napoca.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite