Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Samsung continua caravana educationala

19 Iunie 2012



Samsung Electronics România a continuat campania educaţională „Trends of Tomorrow” – proiect de CSR demarat anul trecut, care are ca scop susţinerea dezvoltării personale şi orientării profesionale a tinerilor din clasele terminale de liceu – oferindu-le elevilor o oră de consiliere în carieră, în cadrul unei caravane care s-a desfăşurat în 18 licee din cele mai importante oraşe din România (Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj şi Timişoara).


Astfel, elevii din clasele terminale au discutat împreună cu un reprezentant Samsung şi un psiholog despre importanţa alegerii unei cariere care să se potrivească personalităţii fiecăruia şi au avut ocazia de a-şi descoperi atuurile printr-un test de aptitudini. Peste 1.400 de tineri au participat la seminariile despre orientarea în carieră susţinute în fiecare liceu, peste 90% din aceştia completând testul de aptitudini pus la dispoziţie în timpul întâlnirii cu reprezentanţii Samsung.


Testul de aptitudini a măsurat aptitudinile verbale, numerice/matematice, decizionale şi de percepţie a formei. Dintre cele 4 aptitudini testate în cadrul caravanei „Trends of Tomorrow”, liceenii din România au foarte bine dezvoltate abilităţile de comunicare precum şi raţionamentul matematic. La polul opus se află însă capacitatea de decizie şi aptitudinea de percepţie a formei, care sunt la nivel mediu sau mai slab dezvoltate la mai mult de jumătate dintre respondenţi.


„Într-o eră în care posibilităţile profesionale sunt nenumărate, în care trebuie să te reinventezi tot timpul, este tot mai necesară îndrumarea. De aceea, acţiunile pe care le desfăşurăm – de la caravana în licee, până la bursele pe care le oferim echipelor câştigătoare – au ca scop să îi aducem pe tineri mai aproape de cariera potrivită, ca parte a angajamentului Samsung de a oferi suport tinerilor şi de a investi într-un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Electronics România.


Pe lângă caravana educaţională desfăşurată, programul din acest an- „Dă viaţă ideilor tale!”, include un concurs naţional de proiecte de dezvoltare profesională, construite, la alegere, în unul din următoarele domenii: Comunicare & Mass-media, Marketing & Retail, Juridic & Ştiinţe politice, IT & Inginerie, Artă & Cultură, Medicină & Ştiinţe ale naturii. La final, cele mai bune proiecte vor fi premiate cu burse (5.000 de euro, 3.000 de euro/echipă) sau cu produse Samsung.



Tags: Samsung, Educatie, CSR

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite