Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Parlamentul European respinge ACTA

04 Iulie 2012



Acordul comercial de combatere a contrafacerii, cunoscut sub numele de ACTA, a fost respins astăzi de Parlamentul European cu 478 de voturi „împotrivă”, 39 de voturi „pentru” și 165 de abțineri.


„Salutăm votul Parlamentului European prin care s-a respins mult controversatul proiect ACTA. Rezultatul acestui vot din plen a fost oarecum așteptat pentru că, anterior, cele cinci Comisii – pentru Dezvoltare, Comerț Internațional, Industrie, Cercetare și Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice și Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne – nu își dăduseră acordul. Deși Grupul Popular a cerut amânarea acestui vot foarte important, s-a respins și, iată, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din întreaga Europă au fost ascultate”, a declarat Dan Nica, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.


De altfel, acum două luni, la preluarea mandatului de ministru, acesta declarase că România nu susține ACTA.


ACTA a fost semnat de toate statele UE, cu excepția Ciprului, Estoniei, Germaniei, Slovaciei și Olandei, la care s-au adăugat Statele Unite, Canada, Japonia, Elveția, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Coreea de Sud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite