Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Companii IT&C lanseaza Polaris

31 August 2012



15 entitaţi din sectorul IT&C, alaturi de universitaţi de cercetare avansata din Transilvania, au demarat, cu sprijinul instituţiilor administraţiei publice, constituirea Polului de competitivitate pe IT - Polaris. Principalul obiectiv al asocierii este creșterea competitivitaţii și inovatiei tehnologice, prin consolidarea procesului de interacţiune dintre membri și stimularea implicarii institutiilor din invatamantul superior in cercetare și in formarea continua de specialisti IT&C.


Membrii Polului vor depune un pachet de proiecte pentru finanţare din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Cresterea Competitivitaţii Economice, Axa Prioritara 1 „Un sistem de producţie inovativ si ecoeficient”, D.M.I. „Dezvoltarea durabila a antreprenoriatului”, Operaţiunea „Dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor de interes naţional si internaţional” pentru a accelera derularea programelor strategice menite sa faciliteze transferul tehnologic.


Polul de competitivitate in IT va oferi beneficiarilor - IMM-uri, companii IT, institutii de invatamant superior, furnizori de servicii de sanatate și administratia publica - atȃt accesul la tehnologii avansate, servicii moderne de cloud computing, cȃt si oportunitati de formare si transfer tehnologic.
Investiţiile vor depasi 7 milioane de euro, se vor derula pe perioada a doi ani si vor genera peste 500 de posturi cu inalta calificare.


„Alaturi de invaţamantul superior si de serviciile medicale, IT-ul a fost constant o industrie motoare a Clujului. Polaris vine sa coaguleze energiile existente si sa oficializeze aceasta realitate, asigurand cadrul unei funcţionari sinergice intre factorii de progres ai regiunii. Cresterea competitivitaţii unei regiuni atrage resurse, declanseaza energiile creatoare si duce in cele din urma la cresterea calitaţii vieţii in acea zona si la o dezvoltare sustenabila. Vrem sa atragem oameni talentaţi, nu sa-i mai pierdem. Ne propunem sa asiguram cadrul necesar pentru ca inovarea si educaţia sa devina prioritare. Suntem datori faţa de mediul care ne-a consacrat sa-l dezvoltam continuu. Este o iniţiativa deschisa, invitam public si alte organizaţii sau consorţii sa se alature acestui demers in orice etapa. Fiind un domeniu strategic, avem nevoie de coeziune pentru a fi competitivi la nivel internaţional” - a declarat Marcel Borodi, unul din iniţiatorii acestui proiect, Presedinte ARIES Transilvania si CEO Brinel.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite