Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Parteneriat Zitec - UMT Consulting Group

24 Septembrie 2012



Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a încheiat un parteneriat cu UMT Consulting Group, cu sediul în New York, Statele Unite, lider mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru managementul proiectelor, care oferă produse software și servicii de consultanță. În urma acestui parteneriat, Zitec va recruta și va pregăti pentru UMT 20 de specialiști în următorii doi ani.
UMT Consulting Group este cel mai mare partener de implementare Microsoft Project Server, instrument pentru managementul proiectelor - prezentare, funcționalități, capabilități pentru bugete și costuri și rapoarte noi - din zona Americii de Nord. Compania UMT a fost nominalizată „Microsoft Partner of the Year” în 2010, a fost finalistă „Microsoft Partner of the Year” în 2012 și inclusă de compania de consultanță și cercetare în IT Gartner în lista „Cool Vendor” din 2012. În perioada 2000 – 2005, UMT a avut o divizie și la București, condusă de Cătălin Olteanu. Produsul pentru managementul portofoliului de proiecte dezvoltat de echipa din România la acea vreme a fost achiziționat, la începutul lui 2006, de Microsoft, iar divizia românească a UMT a fost preluată de gigantul IT. După achiziție, produsul a fost distribuit sub denumirea de Microsoft Project Portfolio Server. În urmă cu patru ani, UMT a reintrat pe piața locală, cu o divizie de software la Cluj-Napoca. Linia de produse dezvoltată pe platforma Microsoft EPM a început cu UMT Project Financial Server 2010, care a evoluat mai târziu în UMT Project Essentials. Pentru a-și extinde activitatea în România, UMT a încheiat de curând un parteneriat cu Zitec.
Creșterea operațiunilor UMT ne-a făcut să ne extindem și în București, însă vom continua să dezvoltăm și filiala noastră de la Cluj-Napoca. Cunoaștem și lucrăm de mulți ani împreună cu echipa Zitec și suntem convinși că am ales varianta optimă de dezvoltare prin această colaborare”, a declarat Cătălin Olteanu, Chief Product & Technology Officer al UMT.
Prin acest parteneriat, producătorul local de aplicații online își face debutul și în utilizarea tehnologiilor de dezvoltare software Microsoft, diversificându-și astfel portofoliul de soluții și servicii furnizate.
Împreună cu echipa de management UMT am stabilit un parteneriat de lungă durată, care să contribuie la dezvoltarea competențelor noastre pe tehnologii Microsoft și să acopere nevoile de creștere a echipei de dezvoltatori UMT în România. Inițial, vom recruta cinci specialiști în tehnologiile .NET și SharePoint, urmând ca în doi ani să ajungem la circa 20 de experți dedicați proiectelor UMT”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.
Recent, Zitec a obținut competența Independent Software Vendor (ISV) acordată de Microsoft pentru dezvoltarea de aplicații software folosind tehnologiile sale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite